BlackBerry Huawei'ye bir dizi patent sattığını açıkladı - Haberler - indir.com

BlackBerry Huawei'ye bir dizi patent sattığını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-15 16:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce akıllı telefon pazarına veda eden BlackBerry şirketinin CFO’Su Steve Rai, şirketin mobil tekomoli odaklı bir dizi patenti Huawei’ye sattığını açıkladı.

Bir zamanların en “havalı” akıllı telefon markalarından biri olan BlackBerry, ne yazık ki akıllı telefon pazarındaki rekabete uyum sağlayamayan şirketler arasına girmiş ve teknoloji tarihinin tozlu sayfalarına karışmıştı.

Huawei Mate X2 çıkış tarihi bir kez daha ertelendiHuawei Mate X2 çıkış tarihi bir kez daha ertelendi

Akıllı telefon sektöründe günden güne güç kaybeden BlackBerry, 2016 senesinde akıllı telefon üretimini durduracağını açıklamıştı. Odağını kurumsal nesnelerin interneti ve güvenlik yazılımı çözümlerine kaydıran şirket akıllı telefon pazarından tamamen çekilmişti. BlackBerry markası ilk etapta TCL’ye satılmış ancak sonrasında OnwardMobility’ye devredilmişti.

BlackBerry Huawei’ye bir dizi patent devretti

Şirket hakkında açıklama yapan BlackBerry CFO'su Steve Rai, şirketin operasyonel varlıklarını elden çıkarma girişiminin bir parçası olarak bir dizi patenti Huawei’ye sattığını duyurdu.

Blackberry Key 2'nin tüm özellikleri sızdırıldı

Rai’nin yaptığı açıklamaya göre Huawei ile yapılan anlaşma da  BlackBerry’nin operasyonlarıyla ilgisi olmayan çok az sayıda patent yer alıyor. Konu hakkında haber yapan Kanada’nın günlük gazetesi The Globe and Mail’e göre BlackBerry ve Huawei’nin yaptığı anlaşmada 90 farklı patent yer alıyor. BlackBerry’nin Huawei’ye patent haklarının devri, ABD’li patent otoriteleri tarafından da tescil edilmiş durumda. Ancak bu patentlerin hangileri olduğu konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ar-Ge çalışmalarıyla dikkat çeken Huawei, bu anlaşmayla birlikte vites yükseltmiş gibi görünüyor. Ancak şirketin BlackBerry’den devraldığı patentleri piyasaya sürüp sürmeyeceği henüz bilinmiyor.

 


Huawei P50 Pro'nun render görüntüleri ortaya çıktıHuawei P50 Pro'nun render görüntüleri ortaya çıktı
Huawei ekrana gömülü ön kameraya sahip bir akıllı telefonun patentini aldıHuawei ekrana gömülü ön kameraya sahip bir akıllı telefonun patentini aldı

PAYLAŞ