Black Friday'de alışkanlıklar değişiyor - Haberler - indir.com

Black Friday'de alışkanlıklar değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-27 08:55:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

ABD ve Avrupa ülkelerinde büyük bir alışveriş çılgınlığı yaratan Black Friday etkinliğinde kullanıcı alışkanlıkları değişiyor. İşte yapılan araştırmanın sonuçları.

Black Friday nedir? Neden yapılır?

Samsung'dan Özel Black Friday İndirimiSamsung'dan Özel Black Friday İndirimi

Adobe tarafından yapılan yeni araştırma, Black Friday alışverişlerindeki alışkanlıklara dair önemli veriler sundu. Daha önce kullanıcıların daha çok marketlere hücum ettiği indirim etkinliklerinde alışveriş alışkanlıkları giderek mobile kayıyor. Öyle ki yapılan araştırmalara göre yüzde 33,5’lik bir kısım sadece online olarak Black Friday indirimlerinden yararlanmayı tercih etmiş.

Tablet ve telefon kullanımı artıyor

Raporda telefon ve tablet kullanımının da artış gösterdiği ifade edilirken kullanıcılar mağazaları online olarak ziyaret etmeyi daha çok benimsemiş görünüyor. Öyle ki kullanıcıların yüzde 48’i cep telefonlarını, yüzde 9’u tabletlerini, yüzde 43’ü ise bilgisayarları tercih etmiş. Online alışveriş konusunda önceki dönemlere göre daha fazla kullanıcının olduğu görülürken Black Friday alışkanlıkları da eskiye göre değişmeye başlamış durumda.

Laptop ilk sırada

Yapılan alışverişlere göre gerçekleştirilen analizde ise ilk sırada laptoplar yer alıyor. Bilgisayarları takip eden diğer ürünler ise şöyle; LOL oyuncak bebekleri ve aksesuarları, Fingerlings oyuncakları, yeni Let’s Go Pikachu/Evee Pokemon oyunları ve God of War’un oyunu.

Tüm bu alışveriş istatistiklerinin geçen seneye göre yorumlanmasında ise ilk göze çarpan daha fazla harcamanın yapılması. Öyle ki bir önceki seneye göre yüzde 23,6’lık bir artış ile 6,2 milyar dolarlık bir alışveriş yapılmış durumda. Sadece telefonlar üzerinden yapılan satışların toplam rakamı ise 2,1 milyar dolar. Alışverişin telefonlara doğru kaymasında telefon kullanımının artması, telefonlardaki ekranların büyümesi ve daha güçlü donanımların kullanılması gerekçe olarak gösteriliyor.

Black Friday gününde insanlar en çok ne aradı


İlgili uygulamalar
Sony’den Black Friday’e özel geniş indirim listesi!Sony’den Black Friday’e özel geniş indirim listesi!
Black Friday gününde insanlar en çok ne aradıBlack Friday gününde insanlar en çok ne aradı

PAYLAŞ