Black Friday gününde insanlar en çok ne aradı - Haberler - indir.com

Black Friday gününde insanlar en çok ne aradı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-26 14:23:11
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Türkiye'de kampanyalara konu olan Black Friday (Kara Cuma) isimli kampanya farklı farklı isimler de konuluyor. Black Friday kampanyasına ayak uyduran tüketiciler ise çılgınlar gibi alışveriş gerçekleştirdi. Yılbaşına biraz daha yaklaştığımız bu günlerde hareketlenen alışveriş, birde özel kampanyalar ile birleşince tüketicilerde doğal olarak bu indirimlerden faydalanmak istiyor. Gerçekleşen kampanyalarda ise başta tüketici elektroniği olmak üzere giyim, aksesuar ve küçük ev aletleri gibi pek çok kategoride satıcılar kampanaya dahil oldu. Black Friday kampanyası başta olmak üzere böyle özel indirim günleri hakkında müşterilerin bilinirliğinin aratması ile beraber gerçek kişisel alışverişe bir de hediye ağırlıklı online aramaların çok fazla olduğunu vurgulayan dijital pazarlama ajansı SEM'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yılmaz, "İnternette yapılan aramalarda akıllı telefon başta olmak üzere ayakkabı, aksesuar ve parfüm kategorileri başı çekiyor." ifadelerini kullandı.

Tüketiciler Black Friday indirimlerini fazlasıyla benimsiyor

Black Friday dönemi hakkında genel bilgi sorgulamalarının yanı sıra hangi mağazalarda ne kadar indirim olduğunun da tüketicilerin en çok merak ettiği konular arasında yer olduğunun altını çizen dijital pazarlama ajansı SEM'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yılmaz, online araa motorlarında aynı zamanda sosyal medya platformu üzerinden gerçekleştirilen aramaların Kasım ayı ortasında, yılbaşına az bir süre kala en yüksek seviyeye ulaştığını bizlerle paylaştı. Bu anlamda bakıldığı zaman insanlar Black Friday indirimlerini fazlasıyla benimsiyor ve önemsiyor. Hatta öyle ki hangi firmalar ne kadar indirim yapıyor diye internet üzerinden tek tek araştırıyor. 

PlayStation Store, Black Friday'e Erken Başladı!PlayStation Store, Black Friday'e Erken Başladı!

%80 oranında artış olduğu gözlemleniyor.

İndirim haftası geldiği zaman marka ve mağaza odaklı aramalar yapan kişiler, yılbaşı döneminde yaptıkları aramalar hediye ekseninde özelleşiyor. Bu anlamda  yaşında ki  çocuk için ayrılan hediye seçenekleri ile babaya alınacak hediyeler gibi kişiselleştirilmiş aramalar oluyor. Bu tür aramalar yılın diğer dönemlerine nazaran %80 oranında artış olduğu gözlemleniyor.

Dijital pazarlamanın odaklanacağı sosyal medya platformları arasında ise YoTube geliyor.

2017 yılına ait arama verisini değerlendiren  SEM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yılmaz, online satın alımların yarısının akıllı telefon yardımı ile gerçekleştiğine vurgu yaptı. Bu anlamda son dakikada hediye alma işlemi yapan kişiler normalde alışveriş yaptıkları mağazaların dışında farklı mağazalarda alışveriş yapıyor. Verilen bu istatistikler mağazaların yılbaşı gibi hediyeleşmenin bol olduğu dönemlere bu tarz kampanyaları getiriyorlar ki müşteri kazamaya odaklanmalarının faydalı olacağını bizlere gösteriyor. Dijital pazarlamanın odaklanacağı sosyal medya platformları arasında ise YoTube geliyor. Neden diye soracak olursanız tüketiciler özellikle yeni yılın ilk günlerine hazırlanmak için dekorasyon, sofra, yemek tarifleri, kıyafet ve makyaj konularında insanların kendine yol göstericisi olan YouTube videolarını izledikleri için. Bu anlamda YouTube platformuna odaklanmış olan mağazalar, orada paylaştıkları reklamlar sayesinde daha fazla müşteriye ulaşmayı hedefliyor. Bu anlamda YouTube'un ise işine geliyor. 

 


LG, Black Friday için 7 Türk Lirası'na G7 ThinQ veriyor!LG, Black Friday için 7 Türk Lirası'na G7 ThinQ veriyor!
Apple'da Black Friday çılgınlığına katılıyor!Apple'da Black Friday çılgınlığına katılıyor!
Samsung'dan Özel Black Friday İndirimiSamsung'dan Özel Black Friday İndirimi

PAYLAŞ