Bitcoin'in dengesi çinli madencilerin elinde - Haberler - indir.com

Bitcoin'in dengesi çinli madencilerin elinde

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-02 10:33:02
Editör : Numan Dargın
Kategori : Donanım

Altcoinlerden biri olan Ripple’nın CEO’su olan Brad Garlinghouse Bloomberg isimli ekonomi kanalına verdiği röportajda, Bitcoin’in Çin tarafından kontrol edildiğini iddia ederek şaşırtıcı açıklamalarda bulundu.

Ripple CEO’su: Bitcoin Çinli madenciler tarafından kontrol ediliyor.

Geçtiğimiz pazartesi günü ekonomi kanalı Bloomberg’e verdiği röportajda, kripto para piyasası ve Bitcoin hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, röportaj sırasında Ripple’yi diğer kripto paralarla kıyasladı. Ünlü CEO “Bitcoin Çinli madenciler tarafından kontrol ediliyor.” İfadesinde bulundu.

Google'da Paranızı Bitcoin'e ÇevirebilirsinizGoogle'da Paranızı Bitcoin'e Çevirebilirsiniz

Bitcoin, Ethereum ve Facebook Libra’ya göndermede bulunan Garlinghouse, Ripple’ın tüm bankacılık sistemi kapsamında bulunan mevcut düzenlemelere uygun çalıştığını diğer coinlerin sisteme meydan okumaya çalıştığını iddia etti.

Bitcoin’in Çin tarafından kontrol edildiğini iddia eden Garlinghouse iddiasına kanıt olarak Asya ülkelerinde yer alan, çokça sayıda kripto madenciliği çiftliklerini gösterdi.

Peki, Çin neden Bitcoin’i kontrol ediyor?

Kripto madenciliği ve blockchain teknolojisi büyük ölçüde Asya ülkelerinin tekelinde bulunuyor. Hatta Kore, Çin ve Japonya gibi kripto sektöründe bulunduğu mevkiden daha yüksek mevki elde etmeye çalışan ülkeler de dahil.

Bu gibi ülkelerde hükümetler kendi bütçelerinden büyük ölçekte fonları, blockchain, kripto farkındalığı ve yapay zeka gibi yeni gelişen teknolojik programlara yatırım yapıyor.

Asya ülkelerinin kripto dünyasını kontrol etmeye çalışma çabalarının altında yatan sebep ise kripto parayı gelecekte ABD doları yerine dünya ekonomisini yönetecek geleceğin parası olarak görmeleri aslında.


Bitcoin Billionaire Tanıtım VideosuBitcoin Billionaire Tanıtım Videosu
Bitcoin Billionaire iOS için Yayınlandı!Bitcoin Billionaire iOS için Yayınlandı!

Bitcoin As Explained by A.I.


PAYLAŞ