Bitcoin'in aniden yükselmesine neden olan 2 önemli sebep - Haberler - indir.com

Bitcoin'in aniden yükselmesine neden olan 2 önemli sebep

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-27 15:42:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Bitcoin’in son 1 ay içerisinde bu kadar artmasına neden olan 2 önemli neden var. Bunlardan biri Facebook diğeri ise ünlü yatırım bankası olan JP Morgan’ın JPM Coin.

Bu sabah itibari ile 12 bin 800 Doları aşan Bitcoin, son 1 ayda bu kadar yükselmesinin temelinde aslında 2 neden var. Bu nedenlerden bir tanesi popüler sosyal medya mecralarından bir tanesi olan Facebook’un kendi kripto parası Libra’yı duyurması. Libra’yı sizlerle daha önceden konuşmuştuk zaten. Bir diğer neden ise ünlü yatırım bankası olan JP Morgan’ın JPM Coin adı ile piyasaya girecek olması. Söz konusu olan bu iki önemli neden tekrardan kripto paralara güveni artırdı. Hal böyle olunca da Bitcoin referans para birimi olarak yeni zirvelere doğru harekete geçti.

Edirne'de Kaçak Bitcoin Madencileri Yakalandı!Edirne'de Kaçak Bitcoin Madencileri Yakalandı!

Libra ciddi anlamda ilgi gördü

Kripto para birimi olan Bitcoin’de görülen ani fiyat artış eğiliminin nedeni olarak Facebook’un kripto para birimi Libra neden gösteriliyordu. Nedeni ise popüler sosyal medya mecrası olan Facebook’un platformundaki 2 milyar kullanıcı ile Libra’nın eğitim ve medya alanlarında büyük bir rol oynayacağı konuşuldu. Bu konuşmalar ise tekrardan kripto paralara olan güveni artırmış oldu.

JP Morgan Chase’in Quorum ile desteklediği JPM Coin işin esasında bir sabitkoin olarak işlev görüyor olacak

Bu gelişmeden hemen sonra ise dev Amerika Birleşik Devletleri bankası JP Morgan’ın da kendi kripto parasını yılbaşı piyasa sunacağı haberleri ile geldi. JP Morgan Chase’in Quorum ile desteklediği JPM Coin işin esasında bir sabitkoin olarak işlev görüyor olacak. Bu token karşılığında kullanılan itibari paralar bankaya ulaşmış olacak. Söz konusu olan bu paralar daha sonra Blockhain’e aktarılacak ve parayı yatıran kişi bunun karşılında JPM Coin alabilecek. Bu iki büyük markanın kripto işine bu denli odaklanması referans para birimi anlamında tekrardan Bitcoin’e olan ilgiyi fazlasıyla artırdı.

 

 

 

 


Libra'nın Duyurulmasıyla Bitcoin Uçuşa GeçtiLibra'nın Duyurulmasıyla Bitcoin Uçuşa Geçti
Bitcoin Fiyatı Zirvelere Tırmanıyor!Bitcoin Fiyatı Zirvelere Tırmanıyor!

PAYLAŞ