Bitcoin'den yeni bir rekor gelebilir - Haberler - indir.com

Bitcoin'den yeni bir rekor gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-15 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en fazla işlem gören kripto para birimi olarak gündemden düşmeyen Bitcoin, yeniden yükselmeye başladı. 908 milyar dolarlık piyasa değeri ile pazarın adeta yüzde 60'ından daha fazlasına hakim olan bu dijital para birimi, 50 bin dolar barajını zorluyor. 

Bitcoin yükselişe geçti

Her geçen gün adımdan daha fazla söz ettiren Bitcoin, ani yükselme ve düşmeleriyle gündemde yer alıyor. Son dönemler içerisinde çizdiği bu grafik ile yatırımlarının yüzünü güldürmeyi başaran kripto para birimi, üst üste kırmış olduğu rekorlarla şaşırtmayı başardı. 2020 yılında fiyatını tam dörde katlayan Bitcoin, geçtiğimiz ocak ayı içerisinde 42 bin daha sonra ise 47 bin rakamına ulaştı. 

Yükselişi durdurulamayan Bitcoin 41 bin doları geçtiYükselişi durdurulamayan Bitcoin 41 bin doları geçti

Son 24 saat içerisinde yüzde 3'e yakın değer kazanan kripto para birimi Bitcoin, 49 bin 125 dolara kadar çıktı. 908 milyar doları aşkın piyasa hacmine sahip olan bu dijital para birimi, pazarın yüzde 60,4'üne sahiptir. Bitcoin'in toplam değeri ise 7 Ocak’ta ilk kez 1 trilyon doları aşmıştı.

CoinMarketCap tarafından verilen bilgilere göre Bitcoin, son bir hafta içerisinde yüzde 25'ten daha fazla değer kazanıyor. Dünyanın en popüler kripto para biriminin son 24 saatte gördüğü işlem hacmi ise 78 milyon dolar civarında.

Tesla, 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımı yaptı

Kripto para birimi Bitcoin, elektrikli otomobil üreticisi olan Tesla'nın, 1.5 milyar dolarlık alım yapacağının bilgisini verdi ve ardından ise rekor seviyede artış yaşadı. Kripto yatırım şirketi Galaxy Digital’in kurucusu Michael Novogratz, Tesla yapmış olduğu bu yatırımın ardından Bitcoin'in yıl sonuna kadar 100 bin dolar seviyelerine kadar çıkacağı söylendi. Kripto para birimi Bitcoin, bu haberin yazıldığı sırada 48 bin 712 dolardan işlem görüyor. Her geçen gün konuyla ilgili ortaya çıkan bilgiler değişiyor.


Tesla 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldıTesla 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldı
Bitcoin madenciliği için harcanan elektrik %40'ı aştıBitcoin madenciliği için harcanan elektrik %40'ı aştı
Bitcoin hızla yükselmeye devam ediyorBitcoin hızla yükselmeye devam ediyor

PAYLAŞ