Bitcoin'den sert düşüş 40 bin doların altına indi - Haberler - indir.com

Bitcoin'den sert düşüş 40 bin doların altına indi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-19 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Kripto para dünyasında düşüş trendi sürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz saatlerde yaşanan sert hareketler ile beraber bir günde yüzde 14 civarında değer kaybı yaşayan Bitcoin, altcoinlerin de düşmesine sebep oluyor. Dünyanın en popüler 50 kripto paranın 48 tanesi an itibariyle düşüşünü sürdürüyor. Bir süredir sallanan bu piyasada kripto paralar, yatırımcılarına zor günler geçirtmeye devam ediyor. Bitcoin sert düşüşünü sürdürürken, dünyanın en popüler 10 kripto paranın 9’u Bitcoin’in yaşadığı düşüşten etkilenerek sert düşüşler yaşamaya devam ediyor. İlk 10’da bulunup değer kaybetmeyen tek birim ise Tether oluyor. Dolar endeksli bir coin olan Tether’in düşmemesi ise normal gözüküyor.

Piyasalar bir süredir düşüşe devam ediyor. Elon Musk’ın Bitcoin hakkında açıklamaları ve Çin hükümetinin kripto paralar hakkında soruşturma açması ile beraber pazarda güvensizlik ortamı olmuştu. Geçtiğimiz saatlerde yaşanan düşüşte ise Bitcoin son 24 saatte yüzde 14 seviyesinde değer kaybetti. 38 bin 500 dolarlara kadar gerileyen Bitcoin’in 9 Şubat sonrasında en düşük seviyesini görmüş oldu.

Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır?Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır?

Bitcoin 40 bin doların altına sert indi

Son 12 aylık dilime baktığımızda yüzde 320 kadar değer kazanan Bitcoin, piyasalara para akışı ve toplam market hacminin 2 trilyon doların üzerine çıkmıştı. Ancak son günlerdeki yaşanan düşüş ile beraber marketten çok büyük para çıkışları oldu ve Coinmarketcap verilerine göre piyasadan 280 milyar dolar çekilmesine ve piyasa hacminin ise toplamda 2 trilyon doların altına inmesine sebep oldu. Bitcoin’in düşüşü ile beraber Ethereum yüzde 16, Bitcoin Coin yüzde 18, Cardano yüzde 18, Dogecoin yüzde 17, Ripple yüzde 6 ve Polkadot ise yüzde 11 düşüş yaşadı. En popüler 50 kripto para arasında ise Polygon yer alıyor.

Konu hakkında analizler ise yüzde 30 ile 40 arasında düşüşün normal olduğunu ve 64 binlik zirve sonrasında düzeltme gerektiğini belirtiyor.


veBitcoin CEO'su ve eşi tutuklandıveBitcoin CEO'su ve eşi tutuklandı
ETH, Bitcoin’in piyasa değerinin yarısına ulaştıETH, Bitcoin’in piyasa değerinin yarısına ulaştı

PAYLAŞ