Bitcoin yeniden düşüşte - Haberler - indir.com

Bitcoin yeniden düşüşte

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-16 12:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

 Dünyanın en popüler kripto para birimi olan Bitcoin, dün itibariyle 61 bin doları görerek yeni bir rekora imza atmıştı. Geçtiğimiz yılın sonundan bugüne kadar değerini üç kattan fazla artıran kripto para, sabah saatlerinde ise sert bir düşüş yaşadı. 24 saatlik değişim grafiği yaklaşık yüzde 7 oranında gerileme yaşadı. Son dönemde grafik çizimi ile dikkatleri toplayan Bitcoin 61 bin doları görerek yeniden değer kaybına geçti. Sabah saatlerinde önce 57 bin dolara geriledi, bir süre aynı seviyede giden Bitcoin, bir anda 54 bin dolar seviyesine kadar düştü. Şimdi ise tekrardan bir yükseliş yaşasa da, bu düşüş yatırımcıyı endişelendirmiş oldu.

BTC değeri anlık olarak 56 bin dolar seviyesinde olurken, düne göre ise yüzde 7.5 seviyesinde bir gerileme yaşadı. Bitcoin’in 24 saatlik raporlarına göre ise hacmi 56.20 milyar olarak gözüküyor. En popüler kripto para birimi olan Bitcoin’in toplam piyasa değeri ise 1.05 trilyon dolara erişmiş durumda.

Bitcoin, 56 bin doları geçtiBitcoin, 56 bin doları geçti

Bitcoin, sert bir düşüş yaşadı

Bitcoin’de yaşanan bu fiyat dalgalanması ilk defa görülmüyor. Geçmiş yıllarda çok daha keskin düşüşler ve artışlar yaşanan Bitcoin için Şubat ayında Elon Musk’un şirketi Tesla tarafından 1.5 milyar dolar değerinde BTC alımı sonrasında bir rekor gelmişti. Bitcoin’i gelecekte araba satışları için ödeme yöntemi olarak kullanacağını belirten Musk, takipçilerini kripto para yatırımlarına yönlendirmişti.

Diğer yandan Mastercard gibi şirketler de kripto para birimi ile ödeme şekli kabullerini açıklamış ve dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock’ın da dijital para birimleri ile ilgilendiği ortay çıkmıştı. Yaşanan bu gelişmeler ile beraber Bitcoin’in şu sıralarda 56 bin dolar seviyelerinde olduğunu belirtelim. Bakalım ilerleyen günlerde ne gibi seviyelerde olacak göreceğiz.


Bitcoin Dominance Nedir?Bitcoin Dominance Nedir?
Bitcoin 60 bin doları geçtiBitcoin 60 bin doları geçti

PAYLAŞ