Bitcoin virüsü nasıl temizlenir? - Haberler - indir.com

Bitcoin virüsü nasıl temizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-07 06:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Satoshi Nakamoto tarafından 2008 yılında deneysel olarak başlatılan ve günümüzde oldukça popüler hale gelen bir sanal para birimi bitcoinin, değeri son dönemde inanılmaz bir şekilde artarak yatırımcıların odak noktasına haline geldi. Giderek artan ve hayatımıza giren bu kavram ile kişiler bitcoin madenciliği yaparak yeni bitcoinler üretiyorlar. Ancak bazı kötü niyetli kişiler siz bitcoin madenciliği yapmasanız ve herhangi bir şekilde bu konuyla ilgilenmeseniz dahi bilgisayarınıza bitcoin virüsü bulaştırarak sizi bu sisteme dahil edebiliyor.

Bitcoin Virüsü Nedir?

Kötü niyetli kişiler bitcoin üretmek için ciddi paralar harcamak yerine kullanıcıların sistemi üzerinden bitcoin üretiyorlar. Bitcoin mining işlemi esnasında bilgisayarın işlemci ve grafik işlemcisinin çalışma gücü ciddi seviyelere ulaştığından son kullanıcı özellikle oyunlara girdiğinde fark edilebilir bir yavaşlama ile hissediyor. Siz de son zamanlarda bilgisayarınızın performansında önemli bir düşüş gözlemlediyseniz, bunun nedeni Bitcoin virüsü olabilir. Bunun öğrenmenin yolu  Malwarebytes Anti-Malware programı ile sisteminizi taratmak.  Derin tarama sonuçlandıktan sonra PUP.BitcoinMiner vb. dosyalarla karşılaşırsanız, Bitcoin virüsü bir şekilde bulaşmıştır. Virüsün amacı; kötü niyetli kişiye Bitcoin kazandırmak olsa da sonuçta trojan olduğundan bankacılık bilgileriniz, parolalarınız gibi önemli bilgilerinizin de çalınma ihtimali var. Peki bu virüsü temizlemek için neler yapılabilir?

Bitcoin Virüsü Temizleme:

Bitcoin virüslerini temizleyebilmek için MalwareBytes, Norton Power Eraser, Dr. Web CureIT!  Gibi güvenlik araçlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca görev yöneticisini kontrol ederek ve kayıt defterine bakarak da bu virüsü temizlemeniz mümkün.





PAYLAŞ