Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır? - Haberler - indir.com

Bitcoin veya kripto para çeşitleri nasıl alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-25 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Bitcoin piyasasına girmeden önce madenciliğini öğrenmenizde fayda var.

  • Bitcoin işlemleri "blok zincir" olarak bilinen bir yerde herkesin erişimine açıktır.
  • Bitcoin madencileri blok zincirinde herhangi bir sorun olmadığından ve sistemin güncel olduğundan emin olan kişilerdir. Ödeme işlemleri bu kişiler tarafından onaylanır ve bu kişilerde genellikle Bitocin'le ödeme alır
  • Bitcoin gibi kripto paralar henüz merkezi bir otorite tarafından denetlenmediğinden, madencilik olayı; Bitcoin'in piyasada doğru ve düzenli artmasını sağlar

Yasal yönetmeliklere hakim olun

Bitcoin ve kripto paraya olan ilgi arttıkça hükümetler bu para birimi hakkında çeşitli düzenlemeler yapmaya başladı. Sağlıklı bir Bitcoin alım satım işlemi için bu düzenlemeleri güncel olarak takip etmeniz de fayda var. Ayrıca sadece Türkiye içi değil, yurtdışı piyasasını da takipte kalınmanız da faydalı olacaktır.

Bitcoin tekrar rekor kırdı: 63 bin doları geçtiBitcoin tekrar rekor kırdı: 63 bin doları geçti

Bitcoin neden bu kadar düştü?

Bitcoin’in artılarını ve eksilerini bilin

  • Düşük işlem ücretleri: Bu en basit tanımıyla Bitcoin işlemlerinizde pek çok sağlayıcının yaptığı küçük komisyon kesintileridir.
  • Kimlik hırsızlığından korunma: Bitocin alıp satmak için kimlik bilgilerinizi girmeniz gerekmez. Bir cüzdan oluşturup buraya kredi kartınızla para aktarabilirsiniz.
  • Ödeme dolandırıcılığına karşı koruma: Bitcoin tamamen dijital bir para birimi olduğundan sahtesinin yapılması mümkün değildir ancak yapılan işlemler de geri alınamaz.
  • Anında transfer: Bitcoin alım satımlarında normal havale işlemlerinde olduğu gibi bekleme süresi olmadığından işlem anında gerçekleşir.

Dezavantajların farkında ol!

  • Unutmayın ki Bitcoin henüz bir denetim sistemine bağlı olmadığından bu ağ ne yazık ki hackerlara karşı da güvende değildir. 
  • Bunun yanı sıra bu para birimi sürekli yükselip alçaldığından da büyük risk taşımaktadır. Yapılan bir araştırmaya göre, Bitcoin piyasasından çekilerek farklı para birimlerine dönüş yapan 40 iş yerinden 18'i kapanmış ve sadece 6 tanesi müşterilerin zararını karşılayabilmiştir. Piyasaya girmeden önce riskleri göze almanız gerekir.

Cüzdan oluştur

Bitcoin alım satım işlemine başlamak için Türkiye’de faaliyette olan bir kripto para borsasından öncelikle cüzdan oluşturmanız gerekiyor. Günümüzde bunun için pek çok site ve uygulama olsa da güvenilir şirketlerden birini seçtiğinize emin olun!

Sosyal medyadaki yatırım tavsiyelerine değil tablolara güvenin!

Sosyal medyada da pek çok kişi artık Bitcoin ve diğer kripto paralarla ilgili tahminler paylaşıyor. Bunlardan bazıları uzman isimler olsa da yatırım yaparken kimsenin tavsiyesini yüzde yüz doğru olarak kabul etmeyin.  Bitcoin alıp satarken zarar etmemek için nerede girip, nerede çıkacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Bunun için önce işlem yapacağınız para birimi hakkında detaylı bilgi sahibi olun. Uygun fiyata online olarak satın alabileceğiniz eğitim videolarıyla grafik okumayı öğrenmeniz de bu alanda yatırım yaparken riskleri analiz edebilmeniz için oldukça işinize yarayacaktır.


Çin merkez bankası Bitcoin'i desteklediÇin merkez bankası Bitcoin'i destekledi
Bitcoin, düşüş sonrası toparlamaya başladıBitcoin, düşüş sonrası toparlamaya başladı

PAYLAŞ