Bitcoin üniversitelere de mi sıçradı? - Haberler - indir.com

Bitcoin üniversitelere de mi sıçradı?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-07 10:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Cisco tarafından yapılan yeni bir araştırmada özellikle kripto para madenciliğinin üniversitede ve okullarda yaygın bir şekilde görüldüğü ifade edildi. İşte araştırma ile ilgili çarpıcı sonuçlar. 

Elon Musk: Bitcoin, Fiziksel Paradan Çok Daha İyi

Kripto hesabınızı güvende tutmanıza yardımcı olacak 3 öneriKripto hesabınızı güvende tutmanıza yardımcı olacak 3 öneri

Ağ teknolojileri üzerine oldukça başarılı bir şirket olan Cisco, yaptığı yeni araştırma ile kripto para madenciliğine yönelik ciddi sonuçları ortaya çıkardı. Tüm eğitim kurumlarının, öğrencilerin ve teknolojiyi yakından takip eden kişilerin dikkatini çeken bu araştırma kripto para madenciliğinin üniversite gibi eğitim kurumlarında çok daha yaygın görüldüğü ifade edildi. Bunun en önemli gerekçesi ise elektriğin ücretsiz olması. Okullarda ve üniversitelerde kullanıma sunulan elektriği kripto para madenciliği için kullanan kişiler, bu sayede elektrik masraflarını ortadan kaldırarak yüksek kar oranlarına ulaşabiliyor.

Ücretsiz internet ve elektrik cazip geliyor!

Yapılan açıklamalarda ücretsiz internetin ve elektriğin kullanıcılar adına cazip olduğu ve bu nedenle kripto para madenciliği kullanmak için kişilerin bu olanlara yöneldiği ifade ediliyor. Üstelik konuyla ilgili yapılan açıklamalarda en dikkat çeken detaylardan bir tanesi de kullanıcıların wifi üzerinden diğer bilgisayarları da madencilik faaliyetlerinde kullanabilmesi. Diğer bilgisayarlara sızarak sınırsız işlemci gücüne ulaşan kullanıcılar, böylece çok yüksek bir işlemci ile madencilik yapabiliyor. Bunlar yasadışı olsa da takip edilmediğinden dolayı tespit edilemiyor. 

Türkiye'de ilk fiziksel dijital para bürosu açıldı

Araştırma sonuçları neler?

Yapılan araştırmalar bu durumu net bir şekilde gözler önüne seriyor. Öyle ki dünya genelinde en büyük kripto madencilik trafik kaynağı olarak %34 oranında kamu gösteriliyor. Bunu takip eden ise yüzde 22’lik oranı ile lise ve yüksekokul gibi eğitim kurumları. Daha da altları inildiğinde yüzde 4 ile ilkokul dahi listeye eklenmiş durumda. Pek çok öğrencinin bu duruma katkı sağladığı ifade edilirken wifi üzerinden sızmalar, ücretsiz internet ve elektrik bu duruma adeta davetiye çıkarıyor.

Toplu alanlara dikkat!

Konu ile ilgili yapılan araştırmada aynı zamanda kullanıcıların bu duruma karşı önlem alabileceği ve dikkatli olabileceği de belirtildi. Özellikle ortak kullanım alanlarında bilgisayarların işlemci gücünün çok yükselmesi ve bilgisayarın zorlanmaya başlaması benzer tehlikeleri işaret ettiği gibi kullanıcıların bilgisayarında olan biteni takip ederek bu tehlikelere karşı kendini koruyabileceği belirtiliyor.

Liste başı ABD!

Kripto para madenciliği yapıldığı ülkeler sıralamasında İlk göze çarpan ABD. Yüzde 62’lik bir orana sahip olan ABD, bu konuda en büyük tehlikeye sahip ülkelerden birisi durumunda. 70 ülke, trafiğin yüzde 28'ine karşılarken Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkeleri sadece trafiğin yüzde 6'sını oluşturuyor. Türkiye'de bu yüzden altılık kısımda buluyor. Bu açıdan Türkiye'de böylesine bir tehlike çok az görülmüş olsa da tekniklerin giderek artması ve daha fazla alana yayılabilecek kapasitede olması kullanıcıların bu konuda dikkatli olmasını da zorunlu hale getiriyor. 

Yeni Bağış Sistemi Tippin.me, Kripto Destekli Olacak


iOS İçin En İyi 2 Kripto Para cüzdan uygulamasıiOS İçin En İyi 2 Kripto Para cüzdan uygulaması
Galaxy S10'da kripto para cüzdanı olabilirGalaxy S10'da kripto para cüzdanı olabilir

PAYLAŞ