Bitcoin Telefonu HTC Exodus 1 Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Bitcoin Telefonu HTC Exodus 1 Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-24 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bir süredir gündemde yer alan yeni HTC Exodus 1 nihayet resmi olarak tanıtıldı. Blok zincirini temel alan bu model bir bitcoin telefonu olarak adlandırılıyor. HTC Exodus 1 modeli altyapısında bir blok zinciri barındırıyor. Bu sistem ile içerisinde kayıtların birbirlerine kriptografik şeklinde elemenler ile bağlı olup büyüyen ve bir veritabanı sistemi sağlayan bir altyapı diyebiliriz. Bu sistemde veriler tek bir merkezde tutulmadığı için güvenlik anlamında oldukça üst seviye bir cihaz anlamına geliyor. Özellikle günümüzde çeşitli kripto para hırsızlıkları sonrasında bu altyapı kripto para kullanan kullanıcılar için bir hayli tercih edilebilir ve güvenilir bir sistem oluyor.

HTC Exodus 1

Bu güvenlik sistemi baz alınarak geliştirilmiş olan bu akıllı telefonda Android sisteminden bile korunan bir cüzdan bölümü yer alıyor. Kullanıcılar bu üst seviye güvene sahip bu bölümde şifrelerini, anahtarlarını ve kripto para birimlerini gibi çeşitli içeriklerini saklayabiliyorlar. Ayrıca cihaz olası hırsızlık ve kaybolma durumlarına karşı ise bir sosyal kurtarma sistemine sahip durumda. Bu noktada bir çalınma durumunda  güvenilik olarak belirlenen kişiler verileri yine kurtarabiliyor. Şirket geliştiriciler için Zion API birimini kullanıyor ve SDK tarafında ise güvenilik kişiler ile paylaşım yapıyor.

HTC Exodus 1 modelinin sunmuş olduğu teknik ve donanım özelliklerine geldiğimizde ise cihazda 6 inçlik QHD+ bir ekran görüyoruz. İşlemci tarafında ise Qualcomm’un güçlü Snapdragon 845 işlemcisi kullanılırken, 6 GB RAM ve 128 GB’lık dahili depolama bulunuyor. Arka yüzeyde 16+16 olmak üzere ve ön yüzeyde ise 8+8 megapiksel olmak üzere çift kamera sistemi yer alıyor. Android Oreo işletim sistemi ile gelen modelde 3500 mAh’lik bir pil bulunurken 4K 60FPS video kayıt desteği de bulunuyor. Cihaz Aralık ayında 0.15 BTC ya da 4.78 ETH kripto para birimi karşılığında satışta olacak.





PAYLAŞ