Bitcoin Tarihi Düşüşünü Sürdürüyor - Haberler - indir.com

Bitcoin Tarihi Düşüşünü Sürdürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-07 14:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

2018 yılının popüler terimlerinden birisi olan kripto para gündem olmaya devam ediyor. Kripto para denildiği zaman akla gelen ilk isim olan Bitcoin ise tarihi bir düşüş sürecine geçmiş durumda. Geçtiğimiz yılın aynı dönem Aralık ayı ile beraber inanılmaz bir yükseliş gösteren bu para birimi tam 20 bin dolar seviyelerine gelmişti. Ancak bu yılın Aralık döneminde ise yılın en düşük değerini görmüş durumda. Dünyanın en büyük ve popüler kripto para birimlerinden birisi olan Bitcoin her geçen gün ve hafta değerini kaybetmeye devam ediyor. Son olarak yaşanan gelişmelere göre CoinDesk ve CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin’nin 7 Aralık 04.00 saatlerinde yüzde 11.46’lık bir düşüş yaşayarak değeri 3306 dolar seviyelerine gerilemiş durumda. Bu değer ise Bitcoin’in 2018’deki en düşük rakamı olarak tarihe geçmiş durumda.

Bitcoin Düşüşünü Sürdürüyor

Ünlü milyarder Tim Draper, 2022 yılına kadar Bitcoin'in 250 bin dolara ulaşacağını söyledi!Ünlü milyarder Tim Draper, 2022 yılına kadar Bitcoin'in 250 bin dolara ulaşacağını söyledi!

Bitcoin’nin yaşamış olduğu bu düşüş ile beraber piyasada son 24 saatlik dilimde 4.8 milyar dolar değer kaybı gerçekleşmiş durumda. Son bir haftalık toplam değer kaybında ise 14 milyar doları geçkin bir rakam ortaya çıkıyor. Bitcoin’in yaşamış olduğu bu sert düşüşler ve değer kayıpları ile yatırımcıların ellerindeki Bitcoin’leri satmaya başladıkları ortaya çıkıyor. CoinDesk istatistiklerine göre Bitcoin en popüler ve altın çağını Ekim, Kasım ve Aralık 2017 dönemlerinde yaşamış durumda. Bu dönemlerde ise Bitcoin’i tam 19.781 dolar seviyelerine kadar yükseldiğini gördük. Bu rakam ile tarihin en yüksek değerine ulaşmış olmuştu.

Ancak o yükseliş döneminden bu güne ise tam %84.28 seviyesinde bir değer kaybı yaşayan kripto para birimi Bitcoin bu noktada yatırımcılarında artık tercih etmeme sebebi olmaya başladı. Yatırımcıların bu işten elini çekmesiyle beraber ise Bitcoin’in dahada düşmesi beklentiler arasında bulunuyor.


Bitcoin çakıldı: 5 bin doların altına düştü!Bitcoin çakıldı: 5 bin doların altına düştü!
CryptoOracle: Bitcoin Amazon’un İzindeCryptoOracle: Bitcoin Amazon’un İzinde
Bitcoin madencileri düşüşte!Bitcoin madencileri düşüşte!

PAYLAŞ