Bitcoin sert bir düşüş yaşadı - Haberler - indir.com

Bitcoin sert bir düşüş yaşadı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-23 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Kripto Para

Geçtiğimiz günlerde yaşadığı yükseliş ile atağa geçen ve tarihi bir rekor kıran popüler kripto para birimi Bitcoin, sert bir düşüş yaşadı. Güne 57 bin 485 dolar seviyesinde başlayan Bitcoin,  gün içinde 48 bin dolar seviyelerine kadar düştü. Şu sıralarda ise 54 bin dolar seviyelerinde işlem görmeye devam ediyor. Son dönemin yükselen trendi olan ve lider kripto para birimi olarak bulunan Bitcoin, gün içinde sert düşüş ile gündeme geldi. Kripto para dünyasında kanlı pazartesi olarak adlandırılan bu gün içinde Bitcoin’de yaşanan değer kaybı, altcoin pazarında da ciddi şekilde hissedildi ve birçok alt coin önemli ölçüde düşüşler yaşadı.

Dün yaşadığı 58 bin 200 dolarlık zirve sonrasında güne 57 bin 485 dolar seviyesinden giriş yapan Bitcoin, şu sıralarda 54 bin dolardan işlem görmeye devam ediyor. Yaşanan bu düşüş ile beraber ise Bitcoin’in piyasa değeri de 1 triyon altına tekrardan geriledi. Geçtiğimiz günlerde 700 milyar dolara dayanan altcoin piyasa değeri ise 580 milyar dolar seviyelerinde seyirediyor.

Bitcoin ilk kez 50 bin dolar barajını gördüBitcoin ilk kez 50 bin dolar barajını gördü

Bitcoin, ciddi bir düşüş gösterdi

JPMorgan Chase – Co.’da strateji uzmanı olan Nikolaos Panigirtzoglou’ya göre Bitcoin, son üç ayda üç katına çıktı. Ancak likiditesi kötüleşirken, uzman isme göre Cuma günü yazdığı notta "Piyasa likiditesi şu anda Bitcoin için altın veya S&P 500'den çok daha düşük, bu da küçük akışların bile büyük bir fiyat etkisi yaratabileceği anlamına geliyor"  ifadelerini kullandı. Kripto para piyasalarının en büyük destekçilerinden olan Elon Musk bile Bitcoin’deki bu rekora şaşırmıştı. Tesla ve SpaceX CEO’su olan Musk, geçtiğimiz gün attığı tweet ile Bitcoin ve Ethereum fiyatının yüksek görüntüğünü belirtmişti. Elon Musk başta olmak üzere kurumsal birçok yatırımcının ilgisini gören Bitcoin, son birkaç aydır değerlenmeye sebep oldu


Bitcoin'den yeni rekor: 51 bin doları geçtiBitcoin'den yeni rekor: 51 bin doları geçti
Rekor tazeleyen Bitcoin, haftaya kayıpla başladıRekor tazeleyen Bitcoin, haftaya kayıpla başladı

PAYLAŞ