Bitcoin Rekor Sonrası Düşüşe Geçti - Haberler - indir.com

Bitcoin Rekor Sonrası Düşüşe Geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-26 11:40:33
Editör : Onur Köse
Kategori : Kripto Para

Sanal para birimi olan Bitcoin her geçen gün piyasanın dengesini oynatmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün yaptığımız haber ile Bitcoin 2600 dolar seviyelerinin üstünü görerek yeni bir rekora imza atmıştı. Bankasız ve devletsiz para birimi olan Bitcoin ulaştığı 2741 dolar rakamı ile tarihindeki en zirve seviyesine ulaşmıştı. Bitcoin'in piyasa değerinin ise 45 dolar dolara eriştiğini belirtelim. Bu yükseliş ile beraber Bitcoin değeri yüzde 14 artar iken bu yılın başından itibaren ise yüzde 175 artışını kaybetti. Geçtiğimiz gün itibariyle rakamlar yukarıdaki gibiydi. Ancak gelelim bugüne.

Bitcoin hareketli günlerini sürdürürken birden gerileyerek, 2229 dolar seviyelerine kadar inerek yüzde 19 seviyesinde bir değer kaybı yaşadı. 26 Mayıs saat 12.00 civarlarında ise şu sıralarda Bitcoin'in 2420 ile 2460 arasında sabit rakamlarda ilerlediğini ifade edebiliriz. Uzmanlara göre ise bu düşüş ve yükselişlerin nedeni olarak ABD'deki siyasi belirsizlik ortamları ve dünya genelinde yayılmış olan siber güvenlik saldırıları işaret edildi. Sadece dijital ortam internet aleminde kullanılabilen Bitcoin'e olan talebin ise her geçen gün artarak devam ettiği ifade ediliyor.

Bitcoin değer rakamları hafta sonu 2000, pazartesi günü ise 2200 dolar seviyelerinin üstünü görmüştü. Dünya genelinde birçok aygıta yayılan 'WannaCry' virüsüne dikkat çeken uzmanlar ise söz konusu bu yazılımların dosyaları şifreleyerek ve bu şifreleri tekrar açmak için kullanıcılardan 500 dolar değerinde Bitcoin istedikleri ve bu taleplerinde bitcoin'in piyasa değerini arttırmaya devam ettirdiğini ifade ettiler. Bakalım her an değişen Bitcoin pazarında önümüzdeki saatlerde neler olacak aktarmaya devam edeceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ