Bitcoin Piyasası Büyüyor! - Haberler - indir.com

Bitcoin Piyasası Büyüyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-07 16:30:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Ülkemizde de çalışmalarını sürdüren dünyanın en büyük dört serbest denetim şirketinden biri olan PwC , kripto para birimi Bitcoin ile yasal mevzuatı bulunan şirketlerden ödeme kabul ettiğini yeni sistemle dünya kamuoyuna duyurdu. 

Ekonomi sistemleri tamamen dijitalleşmeye başlıyor. Bitcoin' in geleceğinin ne olacağı bilinmiyor fakat mevcut ekonomik sistemlere göre daha ayakları yere basan bir seçenek olduğuna dair daha somut kanıtlar elde ediliyor.

Dünya ekonomisinin kalbi olan Wall Street borsasında faaliyet gösteren serbert denetim firmaları, bir süredir Bitcoin ile ödeme aldıklarını duyurdular.

The Wall Street Journal tarafından yapılan duyuru, bizzat PwC başkanı Raymund Chao' nun ağzından geldi. Chao, "Bu karar, yeni teknolojileri nasıl kucaklıyor olduğumuzu ve tüm hizmet alanlarımızda yenilikçi iş modelleri geliştirdiğimizi kanıtlamamıza yardımcı olacaktır' açıklamasında bulundu.

Gün geçtikçe Wall Street üzerinde daha fazla firma sanal para sistemine giriş yapıyor. Özellikle bu hafta içi Bitcoin için tarihi bir haftaydı ve 2017 genelinde değeri, %1100 oranında artış gösterdi.

PwC, Bitcoin ile ilk defa bu kadar yakınlaşmıyor. Şirket daha önce 2014 yılında, sanal paraların, seyahat ve kumar gibi çok çeşitli endüstrileri nasıl etkilediğine dair geniş bir rapor yayınlamıştı.

PwC ve Büyük Dörtlü' de bulunan rakibi Ernst Young gibi muhasebe firmaları, dijital para birimlerine Wall Street bankalarına göre daha fazla ilgi gösteriyorlar. Ernst Young, geçtiğimiz mayıs ayında İsviçre merkezli sanal para güvenliği şirketi Bitcoin Association' a katılmıştı.

Devam eden süreçte bu dev firmaların hiç de sıradan olmayan adımlarını takip edenler olacak mı merak konusu.

Ayrıca Melih Güney İle Bitcoin'in Geleceği Hakkında Konuştuğumuz Röportajımıza da Aşağıdaki Video Aracılığı İle Ulaşabilirsiniz.





PAYLAŞ