Bitcoin Nasıl Alınır? - Haberler - indir.com

Bitcoin Nasıl Alınır?

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-10 09:00:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Teknoloji

Bitcoin, 2008 yılından beri yatırımcı sayısını her geçen gün yükseltiyor. Satoshi Nakamato rumuzlu kişi veya kişiler tarafından yayınlanan ‘white paper’ bildirisi sonrasında ilk defa 2009 yılında kullanıldı. O günden bu yana da milyonlarca kişi, bitcoin ile milyonlarca para kazandı. Siz de bitcoin yatırımcısı olmak istiyorsanız ancak nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz. İçerikte, bitcoin nasıl alınır ve nasıl para kazanılır gibi pek çok sorunun cevabı yer alıyor.

Bitcoin Nereden Alınır?

BTC kısaltmasıyla bitcoin, milyonlarca yatırımcı sayısına ulaşan kripto para birimleri arasındadır. Aynı zamanda tüm kripto para birimleri arasında da ‘güvenli liman’ kavramıyla da ön plana çıkmaktadır. Bitcoin satın almak ise oldukça basit ve temel adımları içerir.

Bitcoin almak için tercih edebileceğiniz 3 farklı yol vardır:

  • Kripto para borsaları

  • Bitcoin veya kripto para madenciliği

  • Bitcoin ATM’leri.

Bitcoin Madenciliği Nedir?

Piyasadaki bitcoin miktarı 21 milyon olarak 2009’da belirlenmiştir. Bu miktar blockchain teknolojisi ile birlikte bitcoin madenciliği ile elde edilir. Günümüzde 15 milyonu aşkın bitcoin, madencilik ile çıkarılsa da 21 milyona ulaşması için en az 70 – 80 sene öngörülür. En büyük sebebi ise bitcoin madenciliğinin her geçen gün daha zor olmasıdır.

Bitcoin madenciliği yapmak için en kazançlı ve karlı iki yöntem şudur:

  • GPU Madenciliği: Ekran kartı, terminolojik ismiyle GPU, bitcoin madenciliği için en kolay ve kazançlı yöntemlerden biridir. Bu yöntemde ekran kartının veya kartlarının kapasitesine bağlı olarak madencilik yapılır. Çok sayıda GPU ile çalışmak bitcoin bulma olasılığını yükseltir.

  • Bulut Madenciliği: Bitcoin madenciliği yapmak isteyen ancak yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmayanlar için en basit yöntemdir. Burada sizin için bazı şirketler bitcoin madenciliği yapar. Sistem, komisyon ile çalışır.

Kripto Para Borsalarından Bitcoin Nasıl Alınır?

Kripto para borsalarından bitcoin almak, bitcoin yatırımcılarının en fazla tercih ettiği yöntemdir. En iyi kripto para borsaları arasından seçim yaparak bitcoin alım satımına başlayabilirsiniz. Kullanabileceğiniz en iyi kripto para borsaları:

  • Binance

  • Bitpanda

  • Coinbase Pro

  • Bitlo

  • BtcTurk

  • Kraken

  • Bitstamp

  • Kucoin

  • Icrypex

Kripto para borsalarından bitcoin almak için şu adımları takip edin:

Hesap Oluşturun

En iyi kripto para borsaları arasından birini tercih edin. Mobil uygulama veya web sitesini kullanabilirsiniz. Üye ol ya da kayıt ol butonuna tıklayarak formda yer alan boşlukları doldurun. Ad, soy ad, doğum tarihi vb.

Hesabınızı Doğrulayın

Kripto para hesabınıza e-posta veya cep telefonu numaranızı bağlayın. Bu adım güvenlik için son derece önemidir. Aynı zamanda T.C. kimlik kartınızla hesabınızı doğrulamanız gerekir. Bu sayede bitcoin alım satımına bir adım daha yaklaşırsınız. Büyük borsaların hemen hemen hepsi T.C. kimliğinizle hesabınızı doğrulamanız ister. 

Ödeme Yöntemi Seçin

Kripto para borsaları havale/EFT ya da banka/kredi kartı seçenekleriyle ödeme yöntemi eklemenizi ister. EFT/havale yöntemi geç para transferine sebep olabilir. Bu nedenle banka/kredi kartı tercih edebilirsiniz.

Alım – Satım Yapın

Günümüzde 1 bitcoin, yüz binlerce dolara tekabül eder. Ancak bitcoinin bölünebilen yapısı sayesinde çok küçük miktarlarla da kripto para satın alabilirsiniz. Genelde borsaların izin verdiği en düşük miktar 10’TL’dir. Kripto para borsası hesabınıza para transferi yaptıktan sonra alım – satım bölümünden bitcoin veya diğer kripto para birimlerini tercih edebilirsiniz.

Alım satım yapmak için https://inceleincele.com/bitcoin-siteleri/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bitcoin Ne İşe Yarar?

Bitcoin, kısaca dijital para birimidir. Herhangi bir kişi, merkez, banka, hükümet vb. otoriteler tarafından yönetilmez ve şeffaflık sağlar. Geleceğin para birimi olarak adlandırılmakla birlikte birçok devlet de bitcoini destekleyen adımlar atmaktadır. Bitcoin ülkemizde alışverişlerde veya herhangi bir ödeme de kullanılmıyor. 

Bitcoin’i bir yatırım aracı olarak kullanabilirsiniz. Aynı zamanda al – sat yaparak uzun veya kısa vadeli kazanç aracınız olarak da kullanmanız mümkündür. Bununla birlikte yurtdışında yiyecek, giyim, kitap vb. alışverişlerde de bitcoin ödeme aracı olarak kabul ediliyor.

Bitcoin Hakkında En Çok Merak Edilen Sorular

Bitcoin hakkında en çok merak edilen soruları sizin için yanıtladık! Aşağıdaki soruları inceleyerek bitcoin hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

En az ne kadar bitcoin alınır?

En az alabileceğiniz bitcoin miktarı, tercih ettiğiniz borsaya göre farklılık gösterir. Bazı borsalar en düşük işlem için 25 TL limit koyarken birçoğunda 10 TL’dir.

Bitcoin güvenilir mi?

Bitcoin, kripto para birimleri arasında en güvenilir olandır. Aynı zamanda satış hacmi ve ulaşılabilirlik oranı daha yüksektir.

Kripto para borsalarından hangi birimler alınır?

Kripto para borsaları aracılığıyla bitcoin, litecoin, Ethereum, ripple vb. birçok coini alabilirsiniz. Aynı zamanda yatırım yapabileceğiniz onlarca altcoin de vardır.

Bitcoin nasıl üretilir?

Bitcoin üretmek için kripto para madenciliği yapmanız gerekir. Bu üretim, blockchain teknolojisine dayanır. Günümüzde bitcoin madenciliği yapanların büyük bir kısmı profesyoneldir. 

Bitcoin alınabilecek yerli kripto para borsaları hangisi?

Kripto para yatırımcısı olmak için yerli borsaları tercih ediyorsanız BtcTurk, Icrypex, Paribu veya Bitlo gibi uygulamaları kullanabilirsiniz.





PAYLAŞ