Bitcoin madenciliği yeni cihazlarla daha fazla kazandırıyor - Haberler - indir.com

Bitcoin madenciliği yeni cihazlarla daha fazla kazandırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-02 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bitcoin üretme zorluğunun göstergesi olan hash rate’deki değişimlere göre iki haftada bir Bitcoin’in yapısı gereği otomatik olarak tekrardan ayarlanan madencilik zorluğu rekoru kırdı. Bugün itibariyle TSİ 05.00’te yeniden ayarlanan zorluk, 20 Mart’taki son rekor seviyesinden yüzde 5.82’lik artış ile 23.14 trilyona çıktı. Bu artış, 9 Ocak’tan bu yana görülen en büyük artış olarak gözüktü. Zorluktaki bu artış, son dönemde önemli miktarlarda cihazın Bitcoin madenciliği yapmak üzere çalıştırılmaya başlandığını gösteriyor.

Bitcoin madenciliği rekor kırdı

Tesla otomobilleri artık Bitcoin ile alınabilecekTesla otomobilleri artık Bitcoin ile alınabilecek

Diğer yandan Bitcoin ağında hash rate’in 14 günlük ortalaması, 20 Mart tarihinde saniyede 156 eksahash’ten 165 seviyesine çıktı. Bu rakam, madencilerin yeni bir blok çıkarıp ödül almak amacı ile direkt olarak cevap bulmak için saniyede ortalama 165 trilyon defa hash denemesi yaptığı anlamına geliyor. Geçtiğimiz haftalarda birçok şirket, Bitcoin madenciliği için yeni cihaz alımları gerçekleştirdi. Aylar önce alınmış olan ekipmanların teslimatları ise henüz yeni gerçekleşmeye başladı. Bunların çalıştırılmaya başlandığından itibaren ise hash rate artmaya devam ediyor. Son iki haftada eklenen saniyede 9 eksahash’lik hash gücü, Bitmain şirketi tarafından üretilen en yeni nesil Antminer S19 Pro cihazlarının 90 bin adedin gücüne eş değer oluyor.

Madencilik zorluğu yeni rekorlar kırmaya devam ederken, Bitcoin’in fiyatı da bugün tekrar 60 bin doların üzerine tırmandı. Piyasa değeri en yüksek kripto para, buradan bir miktar geri çekilirken, 59 bin 600 dolardan işlem görmeye devam ediyor.


Bitcoin tekrar yükseliyor!Bitcoin tekrar yükseliyor!
Bitcoin 60 bin doları aşarak tekrardan yükselişe geçtiBitcoin 60 bin doları aşarak tekrardan yükselişe geçti

PAYLAŞ