Bitcoin madenciliği için harcanan elektrik %40'ı aştı - Haberler - indir.com

Bitcoin madenciliği için harcanan elektrik %40'ı aştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-11 14:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

 Cambridge Üniversitesi, tarafından Bitcoin madencilerinin bu durum için yıllık harcamış oldukları elektrik tüketim miktarını araştırdı. Yapılan araştırmalar sonucunda ise madencilerin harcamış oldukları enerjinin Arjantin gibi birçok ülkeyi geride bıraktığı belirtildi. Diğer yandan tüketilen enerji Türkiye’deki yıllık elektrik tüketiminin de yüzde 40 seviyesini aştı. Son yıllarda sadece dünyada değil, ülkemizde de yatırım aracı olarak tercih edilen Bitcoin, şu sıralarda boğa dönemi geçiriyor. Yatırımcısının yüzünü şu sıralarda bir hayli güldüren kripto para birimlerinin fiyatları düşmesi beklenirken, Bitcoin almayı bekleyenlerin yanı sıra Bitcoin üretimi yapan madenciler de bulunuyor. Günün 24 saati üretim yapan söz konusu bu madenciler, fiyatların yükseliyor oluşu ile beraber madencilik sistemlerini geliştirmeye devam ediyorlar.

Bitcoin madenciliğinde güçlü bilgisayarlar çeşitli hesaplamalar ile şifrelenmiş olan Bitcoin’i kullanılabilir hale getiriyorlar. Bu iş için üretilen özel donanımlar bulunurken, çalıştıkları süre boyunca şifre çözüp, sahibinin Bitcoin kazanmasına olanak sağlıyor. Dünyanın her yerinde yapılan bu madencilik elektrik tüketimlerini de bir hayli artırmış durumda.

Hindistan hükümeti Bitcoin'i yasaklama kararı aldıHindistan hükümeti Bitcoin'i yasaklama kararı aldı

Bitcoin madencilerinin yıllık enerji grafiği belli oldu

Cambridge Üniversitesi tarafından Bitcoin madenciliğinin harcadığı enerji tespit edilmek için bir araştırma yapıldı. Yapılan bu araştırma oldukça dikkat çekerken, Türkiye’de ise harcanan elektriğin yüzde 40’ından fazlası madencilik için harcandığı belli oldu. Cambridge Üniversitesi kapsamındaki araştırmalara göre Bitcoin üreticileri bir araya gelip sadece Bitcoin üreten bir ülke kursalar, bu ülke dünyanın en çok elektrik harcayan 30.ülkesi olabiliyor. Birçok kesim ise bu durumun çevre kirliliğine sebep olduğu ve önlem alınması gerektiğini belirtiyor.

Bitcoin madencilerinin enerjilerini araştıran isimlerden olan Michel Rauchs, Bitcoin’in yapısı gereği yüksek elektriğe ihtiyaç duyduğu ancak madencilerin bile bile bu duruma devam ettiği söyleniyor. Enerji tüketiminin düşmesi için Bitcoin’in oldukça yüksek seviyelerde düşmesi gerektiği ve bunun ise mümkün olmayacağı belirtiliyor. Kripto para sektörünün yazarlarından olan David Gerard, Bitcoin üretimi sebebiyle karbon salınım miktarının gözle görülür artışta olduğu ifade ediliyor. Bu durumun önüne geçebilmek için ise Bitcoin madencilerine karbon vergisi uygulamak olduğunu söylüyor. Bakalım bu ilerleyiş nasıl devam edecek göreceğiz.


Tesla 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldıTesla 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldı
Bitcoin, 48 Bin Doları geride bıraktıBitcoin, 48 Bin Doları geride bıraktı

PAYLAŞ