Bitcoin krize mi neden olacak? - Haberler - indir.com

Bitcoin krize mi neden olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-07 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Sık sık dünya gündeminde adından söz ettiren kripto para madenciliği, özellikle de Çin'de inanılmaz boyutlara ulaştı. Hava kirliliği en yüksek olan Çin, bu kez de elektrik tüketimi sebebiyle gündemde yerini aldı. Araştırmacılar, Nature Communications’da yayımladıkları raporda kripto para madenciliğinin doğaya verdiği zararı gözler önüne serdi.

Çin, kripto para için dünyayı yerle bir edebilir

Kripto para madenciliği hayatımızın odak noktasında yer aldıktan sonra küresel anlamda yaşanan iklim krizi ve sürdürülebilirlik problemleri hızla artış göstermeye devam etti. Yüksek elektrik tüketimi sebebiyle artan karbon emisyonu, iklim krizi araştırmacılarını harekete geçirdi. Bitcoin madenciliğinin Çin'de yıllık olarak 130,5 milyon ton karbon emisyonuna sebep olduğunu dile getiren araştırmacılar, bu konunun iklim krizini tetiklediğini belirtti. 2020 yılında ise Çin'in Bitcoin operasyonlarının yaklaşık olarak yüzde 79'ununa sahip olduğunu dile getirdi. 

Bakanlık kripto para borsası hakkında açıklama yaptıBakanlık kripto para borsası hakkında açıklama yaptı

Araştırma raporunda, "Çinde’ki Bitcoin madenciliğiyle ilgili simülasyon oluşturuldu. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda 2024 yılında yıllık 296,59 Twh (Terawatt saat) elektrik tüketimine ulaşılacağı tespit edildi." ifadeleri yer alıyor. Tsinghua Üniversitesi ve Çin Bilimler Akademisi araştırmacıları, yalnızda Çin'de 130 milyon tonu geçen karbon salınımı sebebiyle hükumetlerin karbon vergisini artırması gerektiğini dile getirdi. Aynı zamanda Bitcoin madenciliği sebebiyle 2016 ile 2018 yılları arasında yaklaşık olarak 13 milyon ton CO2 emisyonu oluştuğu yer alıyor.

Araştırmacılar, "Donanım teknolojilerinin hızlı gelişimi nedeniyle madencilik sektöründe rekabet arttı. Birçok kripto para madencisi daha fazla kazanç elde edebilmek için sistemlerine yeni donanım ekliyor. Enerji tüketimini artıran bu hamle, hava kirliliğinin katlanarak artmasına sebep oluyor. Paris anlaşmasına imza atan ülkeler arasında yer alan Çin, emisyon azaltma çabasını kripto para madencileri nedeniyle karşılayamıyor." dedi.


Kripto para vergileri düzenlemesi hakkında yeni bilgilerKripto para vergileri düzenlemesi hakkında yeni bilgiler
Kripto güvenlik şirketi Curv, PayPal tarafından satın alındıKripto güvenlik şirketi Curv, PayPal tarafından satın alındı
Hindistan, kripto paraya yasak getiriyorHindistan, kripto paraya yasak getiriyor

PAYLAŞ