Bitcoin ile ödeme yapılan şeker makinesi - Haberler - indir.com

Bitcoin ile ödeme yapılan şeker makinesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-30 15:50:08
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Kripto Para

Popüler sanal para birimi Bitcoin'in, günümüzde bu kadar çok adının geçmesine başlanmasıyla birlikte ortaya bir takım teoriler atılıyordu. Bu teorilerden birisi de ilerleyen zamanlarda Bitcoin'in kullanım alanının daha da genişleyeceği ve artık gerçek para yerine sanal para kullanılacağı yönündeydi. Bu teorinin ileride gerçekleşmesini doğrulayabilecek ilginç icat ortaya çıktı; Sweetbit.

Bitcoin ekonomik açıdan birçok anlamda tartışmaların konusu olsa da yüzyılın buluşlarından birisi olarak görülüyor. Şu an için bu sanal paralar bir yatırım aracı olsa da gelecekte günlük hayattaki kullanımı arttığında bu yatırımların önemi de çok fazla olacak. Fiziksel paraların ilerleyen yıllarda terk edilmesi, bazı çalışma alanlarının da yol olmasına neden olacak. Ödemeler, barkod okutma sistemiyle gerçekleştirebilecek. Buna en güzel örnek de bir bitcoin meraklısı tarafından tasarlanan, bozuk ara yerine bitcoin ile ödeme kabul eden şeker makinesi Sweetbit oldu.

Sweetbit'e barkod okutarak ödeme yapıyor ve şekerinizi alıyorsunuz

Sweetbit ile bir şeylerin değiştiğini ve de değişeceğini gösteren bitcoin meraklısı David Knezi', Sweetbit ile bitcoin ödemelerini entegre etmenin kolaylığını ortaya koymak istemiş. Makinenin geliştiricisi David Knezi', diğer geliştiriciler için de cihazın kodlarını GitHub üzerinden paylaştığının da altını çiziyor.

Bitcoin, şu an için değeri oldukça yüksek bir sanal para. Bu nedenle bu sisteme geçiş yapmaya biraz daha zaman olduğu düşünülüyor. Bitcoin'in hayatımızda takas aracı konumuna geldiği sırada, bu tarz ödeme sistemlerinin de çoğalacağı düşünülüyor. Bunun için de uzmanlar Bitcoin kadar değerli olacak yeni kripto para birimlerine ihtiyaç duyulduğunu söylüyor.





PAYLAŞ