Bitcoin hızla yükselmeye devam ediyor - Haberler - indir.com

Bitcoin hızla yükselmeye devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-12 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Kripto para piyasasında hareketli günler geçmeye devam ediyor. Gündemden düşmek bilmeyen Bitcoin, Tesla’nın satın alımı ile beraber yüzde 10 oranında değer kazanmış ve yatırımcılarının yüzünü gültürmüştü. 1.5 milyar dolarlık satın alınan Bitcoin ve Elon Musk açıklamaları ile beraber tırmanış devam etti ve dün itibariyle %25 artış seviyelerinde 47 bin doları aştı. Tesla, ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu’na yaptığı açıklama ile artık araç satışlarında Bitcoin ile ödeme kabul edebileceklerini açıklamıştı. Her geçen gün yükselmeye devam eden ve rekorlar kırmayı sürdüren Bitcoin sonrasında bir başka kripto para olan Etgereum’da tırmanışa geçerek %8’lik bir artış ile 1800 dolar seviyelerine ulaşmış durumda.

Bitcoin rekor kırmaya devam ediyor

Tesla 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldıTesla 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldı

Bitcoin’in son dönemdeki yükselişin en büyük sebebi olarak Tesla gibi büyük şirketlerin büyük yatırımları olduğu ifade ediliyor. Konu hakkında Avrupa Merkez Başkanı Lagarde, 13 Ocak tarihinde gerçekleştirmiş olduğu bir açıkalamda kripto para birimlerinin para olmadıklarını ve spekülatif varlık olduğunu belirtiyor. Diğer yandan Bitcoin’in varlık kategorisinden para birimi dönüştürecek bir iş birliği anlaşmasının gerekliliğini belirtirken, kripto para piyasasında tuhaf işlerin döndüğünü belirtiyor.

Bitcoin’e bakacak olursak son 24 saat içinde 38 bin dolar ve 47 bin dolar arasında ilerleyen Bitcoin, son olarak yüzde 25 artış ile 47 bin dolar seviyelerinei aşarak bir rekor kırdı. Bitcoin’deki bu ani değişim ile piyasadaki toplam hacmi de 143 milyar dolar artarak 862 milyar dolar seviyesine geldi. 10 Şubat tarihinde 46.379.20 dolar seviyelerinde işlem göre Bitcoin, önümüzdeki dönemlerde de adından söz ettirmeye devam edecek gibi duruyor. Etherium ise son 24 saat içinde yüzde 8 artış ile 1800 dolar seviyelerinin üzerine çıktı ve onun da Bitcoin gibi yükselmesi bekleniyor.  


Bitcoin, 48 Bin Doları geride bıraktıBitcoin, 48 Bin Doları geride bıraktı
Bitcoin madenciliği için harcanan elektrik %40'ı aştıBitcoin madenciliği için harcanan elektrik %40'ı aştı

PAYLAŞ