Bitcoin hakkında atılan ilk Tweet'in üzerinden 10 yıl geçti - Haberler - indir.com

Bitcoin hakkında atılan ilk Tweet'in üzerinden 10 yıl geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-26 10:32:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Kripto Para

Şimdilerde kripto para pazarı sakin günlerini yaşıyor olsa da son yılların en popüler yatırım seçenekleri arasında olduğu gerçeği de hiçbir şekilde değişmiyor. Kripto paraların en popülerinden bir tanesi olan Bitcoin, 10 yaşını geride bıraktı. Bitcoin hakkında atılan ilk tweet ise tam 10 sene önce atışmıştı. 

3 Ocak 2009 yılında hayata geçen kripto para birimi Bitcoin, gerçekleştirdiği proje ile yatırım sektörü, o zamana kadar benzerini görmemiş yeni bir varlık türüne yönelmişti. Geçtiğimiz günlerde 10.yılını kutlayan kripto paraya ilk çıktığı zaman bugün verildiği gibi önem verilmiyordu. Twitter'daki ilk Bitcoin gönderisi ise pazara sunulduktan tam 8 gün sonra atılmıştı. Tarih ise 11 Ocak 2009'du. 

Google'da Bitcoin'e ilgi arttı!Google'da Bitcoin'e ilgi arttı!

 "Bitcoin çalışır durumda" 

Hal Finney isimli bir yazılımcı tarafından atılan ilkBitcoin Tweet'i, o günlerde insanların çok fazla bilgisi söz konusu değildi. Kiripto para birimi olan Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto'nun gerçekte kim olduğu hakkında herkes tarafından bazı tahminler yürütülüyordu. Hatta ilk Bitcoin Tweet'ini atan Hal Finney büyük aday olarak gün yüzüne çıkıyordu. 12 Ocak tarihinde ilk Bitcoin alımını gerçekleştiren isim olan Finney, belkide o dönemlerde Satoshi Nakamoto takma ismini kullanıyordu.  Satoshi Nakamoto olmasa bile ilk Bitcoin madencisi olarak nitelendirilebilen Finney, Bitcoin hakkında yalnızca "Bitcoin çalışır durumda" mesajını paylaşmıştı.  Bitcoin'e yatırım yapmadan önce bir video oyun geliştiricisi olan Hal Finney, 2004 yılında kendi geliştirdiği bir dijital para birimi oluşturmayı planlamış fakat planladığı başarıyı yakalayamamıştı. 

 


Bloomberg tarafından yapılan açıklamaya göre Bitcoin bin 500 Dolar'a düşebilirBloomberg tarafından yapılan açıklamaya göre Bitcoin bin 500 Dolar'a düşebilir
Bitcoin Tarihi Düşüşünü SürdürüyorBitcoin Tarihi Düşüşünü Sürdürüyor

PAYLAŞ