Bitcoin fiyatı ne oldu? - Haberler - indir.com

Bitcoin fiyatı ne oldu?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 16:35:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Çinli emlak devi Evergrande’nin 305 milyar dolar borcunu ödeyemeyeceğini açıklaması ile birlikte kripto para dünyası adeta tepetaklak oldu.

Bitcoin küresel olarak yaşanan olaylardan olumlu ve olumsuz bir şekilde etkilenirken, yaşanan son gelişme Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para birimlerinde düşüşe neden oldu. Çin'in en büyük emlak şirketlerinden birisi olan ve Global 500 listesinde de yer alan Evergrande, yaptığı yeni açıklama ile ekonomik bir krizin yaşandığını söyledi.

305 milyar dolarlık borcu ödeyemeyecek!

1.4 milyon müşterisi bulunan Evergrande, piyasaya olan 305 milyar dolar civarındaki borcunu ödeyemeyeceğini açıkladı. Mevcut açıklamanın hemen ardından ise ekonomi dünyasındaki tepki gecikmedi. 300 milyar dolarlık borcun yaklaşık 100 milyar dolarlık kısmının 2021 yılının sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Şirket bu borçları ödeyemeyeceğini net bir şekilde dile getirirken 2008 yılında gerçekleşen Lehman Brothers krizi gibi yeni bir krizin yaşanma ihtimali, piyasalarda gergin bir ortamın oluşmasına neden oldu.

Evergrande krizinden ilk etkilenecek kripto para Tether olacak

Evergrande krizinin kripto para sektörünü etkileyecek olması başlangıçta çok akla uygun olmasa da kripto para dünyasında faaliyet gösteren şirketlerin büyük bir bölümü Evergrande bonolarını yatırım yapmış durumda. Bu konuda ön plana çıkan ise Tether. Yapılan son güncellemeye göre şirket 30 milyar dolar civarında bir yatırımı Evergrande bonolarına yatırdı. Şimdi ise borçların ödenemeyecek olması, kripto para dünyasında önemli bir güce sahip Tether için alarm işaretleri veriyor. Özellikle mevcut miktarın şirketten alınamaması halinde, Tether öncülüğünde yeni bir kripto para krizi yaşanabilir.

Bitcoin’de son durum ne?

Yaşanan olayların da etkisiyle Bitcoin’deki düşüş devam ediyor. 43 bin dolar bandında seyreden kripto paraya, yeni bir destek gelmezse 40 bin bandının altına düşecek.  Diğer kripto para birimlerinde ise son güncellemelere göre durum şöyle;





PAYLAŞ