Bitcoin Dünya'nın Isınmasına Sebep Oluyor! - Haberler - indir.com

Bitcoin Dünya'nın Isınmasına Sebep Oluyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-31 15:55:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Temelde fiziki bir şey olmamasına karşın, elektrik kullanan Bitcoin, günümüzde değerine değer katmaya devam ederken Hawaii Üniversitesinden Bitcoin'in dünyayı ısıttığını söyleyen açıklama yaptı.

Bitcoin ağının ayakta kalması ve yeni Bitcoin'ler üretebilmesi adına güçlü bilgisayarlar ve güçlü bilgisarları destekleyecek, çok elektrik tüketen güç kaynaklarına ihtiyaç duyuyor. Hal böyleyken birçok iklim bilimci, Bitcoin ağına katılan bilgisayarların sayısının artması durumunda, Dünya'nın bu durumdan fena halde etkileneceği dile getiriliyor.

Bitcoin' i yerlere düşürecek bir saldırı gerçekleştiBitcoin' i yerlere düşürecek bir saldırı gerçekleşti

2048'e kadar popüler olmaya devam ederse dahada ısınacak!

Hawaii Üniversitesinden bir grup bilim insanı, yaptıkları yeni araştırmalarla birlikte yazılım tabanlı olan kripto para birimi Bitcoin'in popülerliğini 2048 yılına kadar bu seviyede tutmaya devam ederse, Dünya'daki sıcaklığın 2 derece artmasına sebep olmasının tezini ortaya koydular. En önemli bilimsel yayın organlarından olan Nature dergisinde, “Bitcoin emissions alone could push global warming above 2°C” yani Türkçe anlamıyla “Bitcoin emisyonu tek başına küresel ısınmayı 2 derece artırabilir” başlığıyla çıkan makalede, önemli detaylardan bahsedildi.

Mother Jones isimli internet adresinde geçtiğimiz aralık ayında yayınlanan bir makalede, Bitcoin madenciliğinin tek başına bütün evin elektrik giderlerini harcadığı bilgisine yer verilmişti. Çevreci yayınlar yapan Grist üzerinde yayınlanan başka bir makalede ise, “Bitcoin, fosil yakıtların dönüşümü sayesinde elde edilen kazanımları tersine çeviriyor” ifadeleri kullanılmıştı. Camilo Mora'nın başyazarlığını yaptığı makalede, aslında Bitcoin'in küresel ısınma üzerinde yaptığı etkiye dair ilk yayınları değildi. Daha önce, bilgisayar korsanlarının, kişisel bilgisayarlara sızarak, kullanıcıların bilgisi olmadan Bitcoin kazmak suretiyle elektrik tüketimini artırdığı ya da Monero kazanların elektrik faturalarını yükseltmeleri gibi bir çok konuya da değinilmişti.

Bitcoin çok fazla karbon emisyonu yaratıyor

Bitcoin kazmak için çok güçlü bilgisayarlar kullanmanızın yanında Bitcoin kazan yazılımlar, o bilgisayarların tüm gücünü sömürüyorlar. Yani Bitcoin yazılımları, bilgisayarları en üst performansta çalıştırmaya başlıyorlar. Bittabi power supply denilen güç kaynaklarıysa tüm güç çalışan bu bilgisayarları desteklemek için daha fazla elektrik çekiyor. Elektrik tüketiminin artması da karbon emisyonu salınım oranlarını üst sıralara çekiyor.

2 derecelik artış ise çok etkili iklim değişikliği konusunda Paris'te düzenlenen Birleşmiş Milletler toplantıları sırasında özellikle üst sıralarda yer alan konulardan bir tanesi olmuştu. Konuşmalara katılan bilim insanları, Dünya üzerinde yaşanacak 2 derecelik bir artış bile, bütün insanlığı bitirme noktasına getirebileceğini belirtmişlerdi.


Bitcoin'in düşüşü devam edecek mi?Bitcoin'in düşüşü devam edecek mi?
Facebook Bitcoin yasağını kaldırıyorFacebook Bitcoin yasağını kaldırıyor
Bitcoin suç örgütlerine kolaylık sağlıyor!Bitcoin suç örgütlerine kolaylık sağlıyor!

PAYLAŞ