Bitcoin dolandırıcılığı üstüne gelen Twitter Android açığı itirafı - Haberler - indir.com

Bitcoin dolandırıcılığı üstüne gelen Twitter Android açığı itirafı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-06 18:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Twitter, çok yakın bir zaman önce ünlü ve çok yüksek takipçi sayılarına sahip olan hesapların bitcoin tabanlı hack saldırısına maruz kalması ile gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Twitter konu ile ilgili olarak araştırmalarını sürdürüyor olduğunu ifade ediyor. 

Bitcoin dolandırıcılığı üstüne gelen Twitter Android açığı itirafı

Twitter, yaşanan bu güvenlik açığının Android kullanıcılarının doğrudan mesajlarına yönelik olabileceğini belirtiyor. Twitter, özellikle güvenlik açığı ile ilgili Android'in 8 ve 9 sürümleri olan cihazlarda karşılaşıldığının da altını çiziyor. Bu bilginin paylaşılmasının ardından ise kullanıcılarının özel verilerini açığa çıkmış olabileceğinin de itirafını yapmış olan Twitter için adeta tehlike çanları çalıyor.

Twitter iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi yüzünden sıkıntıdaTwitter iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi yüzünden sıkıntıda

Söz konusu şirket bir blog yazısında şu sözlere yer veriyor:

Bu güvenlik açığı, cihazınıza yüklenmiş kötü amaçlı bir uygulama aracılığıyla saldırganın, cihazınızda ki gizli Twitter verilerine(direkt mesajlar gibi) Android sistem izinleri üzerinde çalışarak erişmesine izin verebilir.

 Yeni güvenlik açığıTwitter’ın Elon Musk, Joe Biden ve Bill Gates de dahil olmak üzere en önemli 130 kullanıcısının hesaplarının, bitcoin dolandırıcılığının bir parçası olarak bilgisayar korsanları tarafınca ele geçirilmesinden birkaç hafta sonra ortaya çıkıyor olması da dikkatleri iyice çekiyor.

Şirket, Android güvenlik açığının saldırgan kişiler tarafından kullanıldığına dair bir kanıt olmadığını söylese de yine de Twitter'ın önermiş olduğu gibi en yeni güncellemeyi edinmekte ve şifre değişikliği yapmakta büyük fayda var.

Bunlara ek olarak Twitter, etkilendiğini düşündüğü bazı kullanıcıları bilgilendirmeye başlandığını ifade etti. Şirket, güvenlik açığını giderebilmek için Android uygulamasını güncelledi ve etkilenen herkesin Twitter Andorid güncellemesini güncellemesini ve güncel tutmasını istiyor.


İlgili uygulamalar
Instagram, TikTok rakibi özelliği Intagram Reels'i kullanıma sunduInstagram, TikTok rakibi özelliği Intagram Reels'i kullanıma sundu

PAYLAŞ