Bitcoin 9 Haziran’dan beri en büyük günlük fiyat artışını yaşıyor - Haberler - indir.com

Bitcoin 9 Haziran’dan beri en büyük günlük fiyat artışını yaşıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-27 10:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Bitcoin için son günler oldukça hareketli geçiyor. Kripto para birimi kısa sürede yüzde 13 oranında yükseliş yaşadı. Böylece uzun zamandan beri yaşanan düşüş trendi de sonlandı.

Son aylarda ciddi bir düşüş içerisinde olan Bitcoin için yaşanan olumlu gelişmeler, ivmenin tersine dönmesini sağladı. Kısa süre içerisinde yüzde 13 oranında artış gören Bitcoin böylece 35 bin 282 dolardan 39 bin 850 dolara çıktı. Uzun zamandan beri böylesine bir yükseliş yaşanmayan Bitcoin’de son olarak 9 Haziran’da benzer bir sıçrama yaşanmıştı.

Elon Musk'ın açıklamasıyla Bitcoin yeniden yükselişe geçtiElon Musk'ın açıklamasıyla Bitcoin yeniden yükselişe geçti

Sektörel Gelişmeler Bitcoin’in Yükselmesini Sağladı

Bitcoin’de böylesine yükseliş yaşanmasında sektörel olarak yaşanan gelişmeler önemli bir rol oynadı. Bu gelişmeler arasında en çok dikkat çeken ise kuşkusuz Tesla CEO’su Elon Musk tarafından yapılan açıklamalar oldu. Ünlü CEO, The B Word etkinliğinde yaptığı açıklamasında şirketin yeniden Bitcoin ile ödeme almaya başlayacağını söyledi. Ayrıca SpaceX’in de Bitcoin yatırımı olduğunu belirten Elon Musk, böylece Bitcoin’in iki önemli şirketin desteğini almasını sağladı.

Bir Önemli Gelişme De Amazon’dan

Tesla ve SpaceX dışında Bitcoin için dikkat çeken diğer önemli gelişme Amazon oldu. Amazon kaynaklarına dayandırılan gelişmelerde, şirketin Bitcoin ile ödeme alma konusunda altyapı hazırlıklarına başladığı ve kısa süre içerisinde gelişmelerin duyurulacağı belirtildi. Üstelik şirket mevcut eleman ihtiyacını karşılamak adına özel bir iş ilanı dahi yayınlamaya başladı.

Altcoinler De Yükselmeye Başladı

Bitcoin’de yaşanan gelişme, altcoinlere de olumlu yansıdı. Dogecoin’de yüzde 16, Polkadot ve Cardano’da ise yüzde 12’lik yükseliş en çok dikkat çekenler arasında yer aldı. Bitcoin’inde yaşanan Ether’de yüzde 5,9 artış yaşanmasını sağladı. Bu artış ile birlikte Ether değeri 2.299,55 doların üzerine çıktı.

Kripto para borsası Luno İş Geliştirme Başkanı Vijay Ayyar tarafından yapılan son değerlendirmede “Bence 29-30 bin civarında bir birikim dönemi gördük, bu yükseliş ve Bitcoin için 40 bin dolara doğru potansiyel bir hareket olduğunu gösteriyor” denildi. Bu bakımdan Bitcoin’deki yeniden yükselişin devam etmesi öngörülüyor. Uzmanlar, Bitcoin madenciliğinin çevresel etkisi ve Çin’in baskısı konusundaki endişelerin de Bitcoin için artık yıpranmaya başladığını belirtti.



PAYLAŞ