Bitcoin 41 bin dolar ile zincirleri kırmaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Bitcoin 41 bin dolar ile zincirleri kırmaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-15 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Kripto Para

Tesla CEO’su Elon Musk, Bitcoin madencilerinin kullanmış oldukları enerjinin sadece yarısını yenilebilir kaynaklardan almaları senaryosunda, araç satışlarında tekrardan Bitcoin kabul etmeye başlayacağını açıklaması sonrasında kripto para piyasalarının en büyük kripto parası Bitcoin, 39 bin doların üzerine çıktı. Elektrikli araç üretici marka Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Bitcoin madencilerinin kullandıkları enerjinin sadece yarısı yenilenebilir kaynaklardan almalarını ifade etti. Bu durumda ise araç satışlarının tekrardan Bitcoin ile kabul edileceğini belirtti. Bu açıklama sonrasında ise piyasa yeşil yönlü harekete geçti ve Bitcoin ise 39 bin doların üzerine yükselmeyi başardı.

Musk tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada kullanılan söz konusu enerjinin yaklaşık yüzde 50’sinin temiz enerji kaynaklı olmasının satışlarda Bitcoin kabul edilmesi için yeterli olacağını belirtiyor.  Bu oranın ölçümü noktasında bilgi vermezken, yüzde 12’nin üzerine tırmanan Bitcoin, tüm piyasayı da olumlu yönde etkiledi. Açıklama öncesinde kırmızı olan piyasa, son 24 saat içinde 100 birimden 93’ü yeşil yakmayı başardı.

Bitcoin, hareketli günlerine geri mi dönüyor?Bitcoin, hareketli günlerine geri mi dönüyor?

Elon Musk açıklama yaptı, Bitcoin fırladı

Bitcoin’in Musk tarafından yapılan paylaşım sonrasında harekete geçtiğini belirten analistler tarafından kırmızı olan piyasanın birden yeşile döndüğü dikkatini çekiyorlar. Bu gelişmeler ile beraber 24 saat içinde 34.885.46 ve 39.746 dolar arasında değişiklik gösteren Bitcoin, yüzde 12 artış göstererek 39.176 dolara yükseldi. Birimin haftalık kazancı ise yüzde 8 olarak hesaplandı. Bitcoin’in toplam piyasa hacmi ise 78 milyar dolardan 733 milyar dolara tırmanış sergiledi.

Kripto para pazarının ikinci en büyük birimi Ethereum ise 2312 dolar ile 2547 dolar seviyesi arasında dalgalanma gösterdi. Ethereum’un haftalık kaybı yüzde 10.50 olurken, hacmi ise 17 milyar dolar artış ile 288 milyar dolar seviyesindeydi. Bu gelişmeler ile beraber tüm piyasaların toplam hacmi 1.5 trilyon doların üzerine fırladı.


Square, yeni bir Bitcoin donanım cüzdanı üzerinde çalışıyorSquare, yeni bir Bitcoin donanım cüzdanı üzerinde çalışıyor
Bitcoin Nasıl Alınır?Bitcoin Nasıl Alınır?

PAYLAŞ