Bitcoin 37.000 doları geçerek bir rekor daha kırdı - Haberler - indir.com

Bitcoin 37.000 doları geçerek bir rekor daha kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-07 12:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Bitcoin rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Dün akşam saatlerinde dakikalar içinde değerini katlayan Bitcoin bugün 37.770 doları gördü.

Geçtiğimiz sene piyasa fiyatını dörde katlamayı başaran popüler kripto para Bitcoin 37 bin doları geçerek yeniden rekor kırdı.

Bir hacker grubu çaldıkları Bitcoin'i hayır kurumlarına bağışladıBir hacker grubu çaldıkları Bitcoin'i hayır kurumlarına bağışladı

Bitcoin bir rekor daha kırdı

Birkaç gün öncesinde Bitcoin’in yükselmesiyle çarpıcı tahminlerde bulunan ünlü analist Michaël van de Poppe konuya yönelik açıklamasında Bitcoin’in bu sene sonuna kadar 70.000 doları görebileceğini öne sürmüştü. Bitcoin elli koşullar dahilinde yükselmeye devam ettikçe bunun bir sorun olmayacağını da dile getiren Michaël van de Poppe ilk hedef 40.000 dolar demiştir. Bugün bir kez daha yükselen Bitcoin ise gittikçe bu rakama yaklaşıyor. Dün sabaha karşı 37.000 dolara yükselen Bitcon birkaç saat önce 37.770 dolara yükseldi.

Bitcoin 36.470 doları gördü

Bitcoin'in 37 bin doları aşmasıyla birlikte piyasa değeri 700 milyar doları geçti. Kripto para piyasasının değeriyse 1 trilyon dolar eşiğini aşarak önemli bir yol katetmiş oldu.

Kripto para araştırmacısı Flipside Crypto'ya göre de aktif Bitcoin hesapları 2017 senesinin sonundan bugüne dek en yüksek seviyeye yaklaşmış durumda. Bu konuda bazı traderlar ABD'de daha az volatil bir kripto para sınıfının bankalar tarafından ödemelerde kullanılmasına izin verilmesinin altını çiziyor. Ayrıca Bitcoin’in bu yükselişi Ether’in de değer katlamasına büyük ölçüde etki ediyor. Kripto para piyasasının yaklaşık üçte ikisi Bitcoin oluştururken, ikinci sırada ise Ether'in yer alıyor. Bu sene yüzde 62’lik bir büyüme gösteren Ether’in piyasa hakimiyeti ise yüzde 14’e çıkmış durumda.


İlk kez 28 bin doları gören Bitcoin adeta uçuşa geçtiİlk kez 28 bin doları gören Bitcoin adeta uçuşa geçti
Bitcoin durdurulamaz bir yükselişe geçtiBitcoin durdurulamaz bir yükselişe geçti

PAYLAŞ