Bitcoin 2018 Temmuz'dan Sonraki En Yüksek Seviyesinde - Haberler - indir.com

Bitcoin 2018 Temmuz'dan Sonraki En Yüksek Seviyesinde

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-27 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Bitcoin, teknolojinin geldiği en iyi noktalardan biri olarak değerlendiriliyor. Bir diğer adı kripto para olarak adlandırılan Bitcoin, yavaş yavaş birçok sektörde yerini alıyor ve büyük şirketlerin kullanım alanlarına girdi bile. Geçtiğimiz haftalarda Bitcoin yaklaşık 8 bin dolar rakamının üzerine çıkarak 2018 yılının Temmuz ayından bu güne kadar artık miktarı en yüksek seviyeye ulaştığını görmüştük. İçinde bulunduğumuz ayın ilk günlerinde 5 bin 700 dolar seviyesine ulaşan Bitcoin, dün itibariyle yılın en yüksek seviyesini görmüş bulunuyor. 

8 bin 900 dolar seviyesine kadar ulaşarak yılın en yüksek seviyesinde yer alan Bitcoin, kısa süre önce farkedilir şekilde bir düşüş ile karşı karşıya geldi. Gelişim seviyesine baktığımız taktirde yaklaşık 25 gün içerisinde 5 bin 700 dolardan 8 bin 900 dolar seviyesine ulaşan bitcoin, son derece istikrarlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Bitcoin ücretleri geçtiğimiz yılın Mayıs ayının ilk günlerinde 9 bin 800 dolar seviyesine ulaşarak işlem görmeye başladı. 

John McAfee Bitcoin'in Kurucusunu İfşa Etmekten VazgeçtiJohn McAfee Bitcoin'in Kurucusunu İfşa Etmekten Vazgeçti

Kripto para zirvede işlem görüyor

Son dönemlerde kripto para sektöründe ciddi artışlar söz konusu. Hatta öyle ki son zamanların en yüksek bitcoin rakamları ile karşı karşıya geldik. Şu an itibariyle 8 bin 745 dolar seviyesinde işlem gören bitcoin, 24 saat içerisinde yüzde 9,36 oranında artış yaşandığı ile karşı karşıya geldik. Son zamanların en yüksek bircoin rakamları ile karşılaştığımızda şu günlerde tüm bitcoin kullanılan sektörlerinde bundan etkilendiğini göz artı etmemek gerekiyor. Bitcoin rakamlarının yükselişe geçmesinin ardından diğer kripto para birimlerinin de bu artış oranlarından olumlu yönde etkilendiğini belirtmek gerekir. 

En değerli kripto para birimi listesinde Bitcoinin ardından en değerli ikinci kripto para birimi Ethereum olarak belirlendi. Ethereum yükselişini yüzde 7,98 oranını elde ederek 268 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı. Listenin devamına göz atmak gerekirse Ripple yüzde 8,10, Bitcoin Cash yüzde 9,77,  Litecoin ise 13,38 oranında yükseldi. Yaşanan bu artış miktarlarından kripto para ile ilgilenen sektörlerde ciddi anlamda etkilenmiş oldu. Her an her yerde kullanılan kripto paranın kullanım alanları her geçen gün artarken paraların değeri de git gide artış göstermektedir. Bitcon rakamlarının artması ile beraber bundan diğer kripto para seçenekleri de etkilenerek ciddi anlamda artış gösterdiğini görmüş olduk. 



PAYLAŞ