Bisiklet sürücüleri için akıllı gözlük geliştirildi - Haberler - indir.com

Bisiklet sürücüleri için akıllı gözlük geliştirildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-09 12:05:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Bisiklet sürmek bazılarımız için vazgeçilmez bir hobi haline geldi. Günümüz teknolojisi ile geliştirilen bisiklet tasarımları teknolojinin de uygulanması ile rahat ve kullanım olarak kolaylık sunuyor. Bisiklet sporunun gelişmesi ile bisiklet ekipmanları da giderek akıllanmaya başladı. Kısa yolculuklarda kullanışlı ve oldukça ekonomik bir araç olan bisiklet, yeni gelişmelerle günlük geziler ve turlarla daha eğlenceli hale geliyor. . Birçok ülkede turlarla ilgili bilgi sağlayan ve toplu bisiklet gezileri düzenleyen bisiklet kulüpleri bulunmakta.

Bisiklet ile yolculuğa çıkmadan önce bisikletin kullanıma uygun olup olmadığı kontrol edilmesi gerekiyor. Güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşanabilmesi için bisikletin her zaman temiz tutulması , işleyen kısımlarının yağlanması ve gerekli ayarların yapılması olmazsa olmazlarından.

Dünyanın en hafif gözlüğü

ABD Bisiklet Takımı'nın sponsoru olan Solos bisiklet sürücüleri için bir akıllı gözlük  tasarladı. İlk kez CES 2018 Fuarında tanıtılan akıllı gözlük, dünyanın en hafif akıllı gözlüğü olma ünvanını taşıyor.

Hız, çevrilen pedal sayısı, kalp ritmi, güç bölgeleri, yakılan kalori, mesafe ve yükseklik gibi verilerin görüntülenebildiği Solos akıllı gözlüğü sesle kontrol etmek de mümkün. Aerodinamik tasarım, çift mikrofon, kaliteli lensler (değiştirilebilir) ve 6 saatlik pil ömrü ile bisiklet sporu ile uğraşanların favorisi haline gelebilecek olan bu gözlüğün bir çok fitness uygulaması ile de entegrasyonu bulunuyor. Yüksek çözünürlüklü bir ekranla gelen akıllı gözlük, İOS ve Android gibi cihazlara destek veriyor. Kullanıcılar İOS ve Android cihazları için kullanılabilen mobil uygulama içinde hedefler belirleyebiliyor. Şu an itibari ile gözlük yanlızca yurt dışında satışa sunulmuş durumda. Akıllı gözlüğün fiyatı ise 499 dolar civarında.

 

 





PAYLAŞ