Birleşik Krallık'tan Huawei'ye 5G yasağı - Haberler - indir.com

Birleşik Krallık'tan Huawei'ye 5G yasağı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-15 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz dönemlerde Birleşik Kralık’ta 5G donanımları kullanmasına izin verilen Huawei cephesine yeni gelişmeler yaşandı.

Geçtiğimiz senenin Mayıs ayından beri ABD ambargosu altında olan Çin merkezli teknoloji devi “Ulusal güvenliği tehdit” gerekçesiyle yasaklanmıştı. ABD’li iş ortaklarını kaybetmesiyle büyük sorunlar yaşayan şirketin umudu ise sahip olduğu 5G donanım teknolojisiydi. 5G teknolojisinde dünya lideri olan şirket bu konuda en gelişmiş donanım ve alt yapıya sahip olması nedeniyle Birleşik Krallık belli bölgelerde ve sıkı denetimle Huawei ekipmanlarını kullanacağını açıklamıştı. Bu karara tepki gösteren Trump ise bunun yanlış bir karar olduğunu savunmuştu.

5G, Gelecek yıl Birleşik Krallık'a geliyor5G, Gelecek yıl Birleşik Krallık'a geliyor

Yeni düzenlemeyle ABD yapımı ekipmanları kullanması iptal edilerek, lisans anlaşmaları sonlandırılan şirket geçtiğimiz aylarda yonga tedarikçisi TMSC ile olan anlaşmasını da kaybetti. Bir çözüm olarak MediaTek’la yola devam eden Huawei gelecekte karşılaşabileceği önlemlere karşı şimdiden yonga depolamaya başladı. Mayıs ayında akıllı telefon satışlarıyla dünya lideri olmayı başarsa da 5G konusunda ki planları umduğu gibi gitmiyor. Son dönemlerde pek güzel haberlerle gündeme gelmeyen şirkete bir kötü haberde Birleşik Krallık’tan geldi.

Huawei yasağına Birleşik Krallık karar verecek

Ocak ayında Huawei’yi risk taşıyan hizmet sağlayıcısı olarak nitelendirerek şirketin ekipmanlarını ülkenin asli (core) 5G ağının dışında tutma kararı alan Birleşik Krallık, Huawei’nin ekipmanlarını tamamen kullanmama kararı aldı. Açık açık artık Huawei üretimi 5G ekipmanlarını kullanmak istemediğini açıklayan Birleşik Krallık’ın bu kararı şirketi yeni bir yasakla karşı karşıya bıraktı.

Birleşik Krallık yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları resmi açıklamada 2027 senesine kadar Huawei’siz bir 5G altyapısı kurmak istediklerini belirterek daha önce almış oldukları karardan güvenlik riskleri nedeniyle vazgeçti.

Şuan Huawei ürünleri piyasadaki rakipleri tarafından yakalanamasa da ardı ardına gelen yasaklar şirketin bu alandaki hedeflerini zora sokacak gibi duruyor.


ABD'nin ardından İspanya da Huawei'ye ambargo uyguluyorABD'nin ardından İspanya da Huawei'ye ambargo uyguluyor
ABD'nin Huawei ambargosu hakkında yeni kararıABD'nin Huawei ambargosu hakkında yeni kararı

PAYLAŞ