Birleşik Krallık'ta Huawei’nin yerini alacak şirket belli oldu - Haberler - indir.com

Birleşik Krallık'ta Huawei’nin yerini alacak şirket belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-30 15:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Londra yönetiminin ulusal güvenlik kaygılarını sebep olarak gösterip Huawei’ye karşı yürütmüş olduğu yasaklama politikasının ardından 5G teknolojisini hangi firmanın üstleneceği belli oldu. Nokia, Huawei’nin yerini almak için Londra merkezli telekomünikasyon şirketi BT ile ekipman sağlama anlaşması imzaladı. Finlandiyalı firma ilk olarak BT’nin alt kuruluşu olan EE için radyo erişim ağına destek amacı ile ek baz istasyonları sağlayacak. Nokia 5G anlaşması ile Birleşik Krallık’ta en önemli ekipman sağlayıcılarından biri haline gelecek.

Nokia 5G anlaşması ile Huawei’nin yerini alıyor

Birleşik Krallık hükumeti, Temmuz ayında tüm mobil işlem sağlayıcı firmaların 31 Aralık tarihinden itibaren Çinli Huawei firmasından ekipman satın almasını yasaklamıştı. Ayrıca hükumet 2027 yılına kadar söz konusu telekomünikasyon şirketlerine Çinli firmalara ait 5G kitlerini ağlarından kaldırmaları gerektiğinin de duyurusunu yapmıştı.

Xiaomi Mi Air 2 Pro, aktif gürültü engelleme desteğiyle geliyorXiaomi Mi Air 2 Pro, aktif gürültü engelleme desteğiyle geliyor

bu gelişmelerin ardından, Finlandiya merkezli Nokia Londra merkezli telekomünikasyon firması BT ile el sıkışarak Huawei’nin 5G teknolojisindeki rolünü kaldığı yerden devam ettirecek. Ayrıca anlaşma ile Nokia, BT’nin 2G ve 4G ağlarında Huawei’nin yaratmış olduğu boşluğu da dolduracak. BT hali hazırda 3G servisi sağlamak için zaten Nokia’nın hizmetlerini kullanıyor. Böylelikle ülkenin tamamına altyapının tek bir yerden gitmesi sağlanacak.

BT’nin CEO’su Philip Jansen anlaşma ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 Nokia ile olan başarılı ilişkimizin bir sonraki aşamasıyla, müşterilerimiz için göz çarpan deneyimler sunmak için sabit ve mobil ağların dağıtımına liderlik etmeye devam edeceğiz.

Öte yandan ulusal güvenlik gerekçesi ile alınan bu karar ile BT ve Huawei’nin 2005 yılına dayanan güçlü ilişkisini sona erdirmiş oldu. BT, daha önce Huawei ile sağlanan iletişimdeki en hassas nokta olan veri sağlama ve ses hizmetleri konusunda bir başka İskandinav firması olan Ericsson ile çalışmıştı. 



PAYLAŞ