Birisi hakkında online bilgi toplamanın 7 yolu - Haberler - indir.com

Birisi hakkında online bilgi toplamanın 7 yolu

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-31 21:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Yeni tanıştığınız birisi hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ya da kişinin bilmediğiniz yönlerini öğrenmek istediğiniz durumlarda online olarak araştırma yapabilirsiniz. Arama motorlarından sosyal ağlara kadar pek çok farklı yöntemi kullanabileceğiniz bu işlemlerinizde size yol gösterecek 7 farklı yöntemi bir araya getirdik. 

Instagram'da stalk yapmak çok kolay

Instagram'da stalk yapmak çok kolayInstagram'da stalk yapmak çok kolay

1. Adım: Google arama

Google her zaman ilk başvurduğunuz noktanız olmalıdır. Basit bir arama, bir kişi hakkında; iş, aile ve yaşadığı şehir gibi her türlü bilgiyi ortaya çıkarabilir. Bu bakımdan hem işinizi kolaylaştırmak ve hem de kısa yoldan bilgilere ulaşmak adına Google arama motorunu kullanabilirsiniz. Üstelik Google haberler gibi farklı servislerde kişi hakkında herhangi bir haberin çıkıp çıkmadığını öğrenilmesine sağlayacaktır. 

2018 yılının Google arama trendleri belli oldu

2. Adım: Google Alert ayarlayın

Yaptığınız araştırmalar sonucunda Google'dan herhangi bir sonuç elde edemediyseniz kişi için bir uyarı ayarlamanız yararlı olacaktır. Böylece kişinin adının geçtiği haberler ya da makalelerin yayınlanması halinde Google tarafından size bir e posta gönderilecek ve durum hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

Bu sadece bir kişi için değil, herhangi bir durum ya da kelime odaklı sorgulamalarda da sizin için işi kolay hale getirecektir.  Google Uyarısı ayarlamak için google.com/alerts adresine gidin ve kişinin adını arama kutusuna girin. Dil, bölge ve bildirim sıklığı gibi ayarları özelleştirmek için seçeneklere göz atabilirsiniz. 

Google'dan Türkiye'yi Utandıran Arama Raporu!

Adım 3: Diğer arama motorlarını da kontrol edin

Google her ne kadar dünya genelinde en çok kullanılan arama motoru olsa da sizin için tüm sonuçları sunmayabilir. Bu tip durumlarda alternatif arama motorlarını da kullanmanız önerilir. Böylece Google'ın gözünden kaçmış ya da kapsam dışında kalmış olan verileri de diğer arama motorları üzerinden kontrol etme şansı bulabilirsiniz. 

Muhtemelen sizi de takip ediyorlar: 5 maddede stalkerlar!

Adım 4: Yaygın Sosyal Ağları Kontrol Edin

2018 yılında yapılan bir araştırmada Amerika birleşik devletlerindeki kişilerin yüzde 77'sinin en az bir sosyal medya ağına üye olduğu ortaya çıkarıldı. Bu oranın bu kadar çok yüksek olması kullanıcıları ulaşılabilir olmasını sağladığı gibi kişiler hakkında bilgi almak isteyen kişileri de sosyal ağlara yönlendiriyor. Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlarda yapacağınız aramalar kişi hakkında bilgi almanızı ve kişi profiline ulaşmanızı sağlayacaktır.

Adım 5: Resmi kayıtları kontrol edin

Kişiler hakkında araştırma yapabileceğiniz bir diğer alan ise resmi kayıtlar. Öyle ki telif hakkı kayıtları gibi farklı sorgulamalar ile kişi üzerine herhangi bir kaydın olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bunun yanı sıra aradığınız bir marka ya da firma kişisi ise telif hakkının yanı sıra herhangi bir patent kaydının olup olmadığı da sizlere farklı bir sonuçlar sunacaktır.

Adım 6: Niş arama motorlarını kontrol edin

Yaptığımız tüm bu aramalara karşın hala elde edeceğiniz bir sonuç bulamadıysanız niş olarak adlandırılan özel arama motorlarını kullanabilirsiniz. Sadece belirli sektör ve bölgelere yönelik geliştirilmiş olan bu arama motorları kişilere ulaşmanız adına en kapsamlı yöntemlerden bir tanesi olabilir. PeekYou, Pipl gibi dünyaca ünlü servisleri de tercih edebilirsiniz.

Adım 7: Niş sosyal ağları kontrol edin

LinkedIN gibi belirli alanlara yönelik geliştirilmiş olan sosyal ağlar, sosyal ağ kullanmayı tercih etmeyen kişilerin dahi dahil olabileceği sistemler olabiliyor. Yatırımcılardan özel topluluklara kadar pek çok özel sosyal ağ size bu konuda yol gösterici olabilir. 

Instagram'da kişi arama nasıl yapılır, nasıl bilgi alınır?


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ