Birinin internetinize bağlandığını nasıl öğrenirsiniz - Haberler - indir.com

Birinin internetinize bağlandığını nasıl öğrenirsiniz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-08 08:17:31
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

İnternetinizi kullanırken farkettiğiniz olağan dışında yavaşlama aklınıza başkalarının da internete bağlandığını düşünebilirsiniz. Peki ağımızı başkalarının kullandığını nasıl öğrenebilirim diyorsanız. Haberimizi okumanızda fayda var.

İnternet, kullanımındaki artış nedeniyle neredeyse her evin vazgeçilmezi oldu. Ülkemizde altyapının yeni yeni gelişmesi sebebiyle internetimizde dalgalanmalar yaşıyor ve bunu önemsemiyor olabiliriz. Fakat internetinizin alışılmışın dışında olarak meydana gelen hız düşüklükleri size bir şey anlatıyor olabilir.

Günümüzde artan kamera kaliteleri sebebiyle filmler bile artık internetimizi çabuk tüketmeye yetebiliyor. Ağ şifrenize güvenseniz bile, ağınızın bazı kontrollerini yapmanız gerekiyor. Aksi takdirde ağınızı kullanarak yapılan yasa dışı işler başınızı fena halde derde sokabilir. Canınızı sıkmanıza gerek yok. İnternetinizi sizden habersiz kullananlara ulaşabilmek için birkaç farklı yol var. Dilerseniz bunlara bir göz atalım:

1 - Ağ İzleme Aracı ile Tespit Etme

İnternet ayarlarınızı değiştirebileceğiniz ve Wi-Fi kullanım günlüklerinizi inceleyebileceğiniz programlar yükleyebilir, sizden habersiz internetinizi kullananları buradan tespit edebilirsiniz. Bunun için yüklenecek programlardan bir tanesi de PRTG Network Monitor

2-Modem Işıklarını Kontrol Edin

Modem ışıklarının ne anlama geldiğini mutlaka çoğunuz biliyorsunuzdur. Kablolu veya kablosuz olsun üzerinde internet durumunu gösteren ışıklar bulunmaktadır. Bu ışıklar internetinize gelen ve giden bağlantıları temsil eder. Eğer bu ışıklar sürekli yanıyor ve sönüyorsa internetin etkin biçimde kullanıldığını gösterir. İnternetinizi kullanmadığınız halde bu ışıklar sürekli yanıp sönüyorsa ağınızda davetsiz bir misafir var demektir.

3- Bağlı Cihazlar Listesine Bakıp, Kaç Cihazın Bağlı Olduğunuz Görün

Arama çubuğunuza 192.168.2.1 ya da 192.168.2.1 adreslerini yazarak internetiniz ağınıza bağlananların tam listesine ulaşabilirsiniz.





PAYLAŞ