Birçok Need for Speed serisi oyun rafa kalkıyor              - Haberler - indir.com

Birçok Need for Speed serisi oyun rafa kalkıyor             

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-01 11:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

EA tarafından Need for Speed oyuncularını üzecek bir karar alındı. Karara göre pek çok farklı eski oyun versiyonları, dijital mağazalardan kaldırılacak ve oyun için mağaza alışveriş sistemleri de 31 Mayıs'tan itibaren kullanılamayacak.

EA tarafından yayınlanan yeni bir basın bildirisi, Need for Speed oyuncuları tarafından çok hoş karşılanmadı. Yapılan açıklamalarda Need For Speed serisinin eski versiyonlarının büyük bir bölümü için artık destek sağlanmayacağı bildirildi. Online mağazalardan tek tek kaldırılacak olan versiyonlar, 31 Mayıs'tan itibaren indirilemeyecek ve cihazlarda oynanmayacak. Üstelik kısıtlamalar tüm bunlarla da sınırlı değil. Kişiler dijital mağazalar dışından alacakları ya da daha önceden satın aldıkları oyunlar için oyun içi hizmetlerinden de yararlanamayacak. Yapılan resmi açıklamaya göre Ağustos ayı itibarıyla destek verilmeyecek oyunlarda online mağaza da devre dışı bırakılacak ve herhangi bir alışveriş yapılamayacak. 

Need For Speed Hot Pursuit Remastered duyurulduNeed For Speed Hot Pursuit Remastered duyuruldu

EA hangi Need for Speed serileri için desteği kesiyor?

Yapılan açıklamalarda desteğin kesileceği oyunlar için de detaylar paylaşılmış durumda. Buna göre ilk etapta 5 farklı oyun bu kapsam dahilinde değerlendirilecek. Bu oyunlar ise şöyle; Carbon, Shift, Shift 2: Unleashed, The Run ve Undercover. 

“Vites değiştiriyoruz!’”

Konu ile ilgili yapılan resmi açıklamalarda görüşlerine yer verilen isim EA Topluluk yöneticisi Max Myrus oldu. Max Myrus, “''Oyunları iptal etme kararları hiçbir zaman kolay olmadı. Ancak şimdi Need for Speed'in geleceğine odaklanmak için vites değiştiriyoruz." diyerek aslında şirketin yeni oyun versiyonları için planlarının olduğunu ifade etti. Bu açıklamalar kullanıcılar nezdinde çok fazla dikkat çekmediği gibi yeni oyunların piyasaya sunulabilmesi adına eski oyunların neden sistemden kaldırıldığı sosyal medyada EA’ya en çok yöneltilen sorular arasında yer aldı.

EA, NFS Underground sonrası beklentiler karşılanamamıştı!

EA, NFS Underground versiyonunu piyasaya sunduktan sonra büyük bir beğeni kazanmıştı. Ancak bu versiyonun ardından piyasaya sunulan diğer Need For Speed serileri, oyuncular için beklentileri karşılayamadı. Bu bakımdan yeni geliştirilecek oyunlar ile piyasada dengeleri değiştirmesi beklenen EA; yeni oyununda da beklentileri karşılayamazsa oyun sektöründe oldukça zorlanabilir. Bu bakımdan yeni oyun, şirket için dönüm noktası olabilir.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ