Bir zamanların en popüler olan 10 web sitesi - Haberler - indir.com

Bir zamanların en popüler olan 10 web sitesi

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-03 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Bir zamanların en popüler 10 web sitesini sizler için derledik. Bu siteler neler gelin birlikte göz atalım.

Bundan tam 10 sene önce bu kadar yaygın olmayan internete, yalnızca ihtiyaç duyduğumuz dönemlerde bakardık. Günümüzün büyük bir vaktini internette değildi takıldığımız birkaç forum ve chat sitesinde birkaç saat vakit geçirdikten sonra günlük hayatımıza devam ederdik. Girdiğimiz bu internet sitelerine mutlu olmaktan ziyade bir ihtiyacımızı girdirmek veya o an bize yardımcı olacak şeylere ulaşmak için kullanırdık. Peki bu siteler neler? Bu siteler günümüzde unutuldu. Hatta birçok genç nesil tarafından da bu web siteleri bilinmiyor. Gelin bu siteler neler birlikte göz atalım.

1- Ekolay.net

İçerik, haber, arkadaşlık ve sohbet sitesi olan ekolay.net, bir zamanlar Türkiye’nin internet sağlayıcısı idi. Bugünlerde ise girmek istediğiniz zaman otomatik olarak Hürriyet’e yönlendiriyor.

2- Rapidshare.com

Büyük dosyaların parça parça halinde yüklendiği site olan rapidshare.com, ücretli sınırsız veya ücretsiz sınırsız hızlarla dosya paylaşımı yapabilen bir siteydi. Daha sonradan bir neden gösterilmeden kapandı. Ancak o dönem insanlar bu siteyi çok sevdiği için kapandığına çok üzülmüştü.

3- kraloyun.com

Günümüzde hala hizmet vermeye devam eden kraloyun.com, otantik yapısından hala vaz geçmeden hizmet veren oyun sitesi. Bu siteden oyun oynayan insanların yaşları ise muhtemelen 30 yaşına yaklaşmıştır.

4- Hi5.com

Henüz sosyal medya diye bir terim mevcut değilken günümüzün sosyal medya görevini üstlenen site, daha çok arkadaşlık ve flört etmekle sınırlı olan bir dünya sunuyordu.

5- ask.com

Dönemin en çok konuşulan sitesi olan ask.com, dönemin en etkili teknoloji şirketlerinden birisine evrilme şansını kaçırdı. Şayet o dönemlerde şansı yaver gitseydi muhtemelen şu anda Google değil ask.com arama motoru kullanıyorduk.

6- Yahoo.com

Ask.com gibi şansı yavar gitmediği için şu an kullanılıyor olsa da bir dev olmayı kılpayı kaçıran yahoo, günümüzde bir haber sitesi olarak kullanılıyor. Şimdi ise AOL ve Yahoo’nun mevcut olduğu birçok içerik ve haber sitesi Oath çatısı altında toplandılar.

7- Hotmail.com

İlk e-posta servisi olan Hotmail.com, MSN Messenger ile beraberinde tarihe karışanlar arasına girdi. Şu anda ise hotmail’e girmek istediğiniz zaman Outlook.com’a yönlendiriyor sizi.

8- mynet.com

Uzun bir süre önce bizlere veda eden site mynet.com, müzik sosyal mecra ve oyun anlamında kullanıcılarına hizmet veriyordu. Günümüzde hala varlığını korumaya devam eden site haber sitesi olarak hayatına devam ediyor.

9- myspace.com

Tarihin ilk kitlesel sosyal medya mecrası olan site, Mike Zuckerberg’in fikir anlamında birçok şey borçlu olduğu bir site. Sosyal içerik sitelerinden biri halinde olan site, günümüzde ne yazık ki birçok kişi tarafından bilinmiyor.

10- Grafi2000

Ülkemizde sosyal medya olmadan viral olmayı başaran Grafi2000, türk mizahının internete taşınarak insanların dahil olduğu bir site. Günümüzde ise aynı ismi kullanarak dijital ajans olarak hayatına devam ediyor. Bir dönem Koca Kafaları herkes bilir ve katıla katıla gülerdi. İşte televizyona taşınmadan önce mevcut sitesi Grafi2000’di.





PAYLAŞ