Bir Ülkede Drone ve Her Türlü İHA Yasaklandı - Haberler - indir.com

Bir Ülkede Drone ve Her Türlü İHA Yasaklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 12:32:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz gün bir ülkede terör saldırılarından korunmak için drone ve IHA uçakları yasaklandı.

Drone Nedir?

Çocukken uzaktan kumandalı olan araçları bilirsiniz. Drone'u en basit tanımıyla bu şekilde anlatabiliriz. Uzaktan kumandalı insansız hava aracı. Dronelar wifi teknoloji ile çalışmaktadır. Uzaktan kumanda ile kontrol edilmesi kolay olan bu maket uçak tipleri, havadan çekim yapmak isteyenler için bir çok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Dünyanın ilgisini üzerine çeken Drone'lar için Mark Zuckerberg'in gelecek projesi, internet ağı olmayan yerlerde Drone ile internet ağı taşımaktı.

İzinsiz Drone Uçurmanın Cezası 11.000 TLİzinsiz Drone Uçurmanın Cezası 11.000 TL

Drone Kullanımı Tehlikeli Mi?

Görüntü kayıt özelliğine sahip olan dronelar kullanıcılarını her ne kadar mutlu etse de, çok masum cihazlar olduğunu söyleyemeyiz. Bir kişinin girmeyeceği bir çok alana girerek kayıt alabilme özelliği bulunan dronelar kötü amaçlı kullanıldığında büyük bir tehdit haline dönüşebilmektedir. Ayrıca şunu da hatırlatalım, dronelar uçaklar için kuşlardan daha tehlikeli. Kullanım hakimiyeti olmayan bir kişi tarafından  kullanılan drone uçağa çarparsa 3mm bir göçük oluşturur. 
Dünya terörle mücadele örgütü, teröristlerin bir çıkış noktası aradığını bildirmişti. Son birkaç senedir terörle büyük mücadeleler içerisinde giren Dünya terörle mücadele örgütü drone kullanımın ülkeler için tehlikeli olduğunu söylemişti. Bunun nedeni ise, dronelarla dikkat çekmeden saldırı için en kritik alanların rahatlıkla tespit edilebilme olasılığıydı.

Sri Lanka, Drone ve Her Türlü İnsansız Hava Arçalarını (İHA) Yasakladı

Geçtiğimiz hafta 359 kişinin ölümüyle sonuçlanan ciddi bir saldırı sonrası, Sri Lanka güvenlik önlemlerini güçlendirmek için, ülkesinde drone ve iha uçurulmasını yasakladı.

Ülkeye bu terör saldırısı, farklı noktalarda eş zamanlı bomba patlatarak gerçekleştirilmişti.  Saldırganlar Sri Lanka için önemli bir gün olan Palaska Ayin'i gününü seçmişlerdi. Farklı bölgedeki 3 Klisie de, başkentleri olan Colombo'da 3 otelde ve Ulusal Hayvanat Bahçesi yakınlarındaki bir otelde eş zamanlı olarak patlatılan bombalar 359 kişinin canına mal olmuş, 500 den fazla kişininde ağır yaralanmasına sebebiyet vermişti. Bu ağır saldırının yaralarını kapatmak ve yeniden kenetlenmek için ülkede yas ilan edildi.

IŞİD'in üslendiği bu ağır saldırı sonucunda ise ülkede güvenlik seviyeleri en üst düzeye çıkarıldı.  Ancak ülkede terör tehlikesi ne yazık ki hala geçmiş değil. Bugün Pugoda’daki bir çöplükten polisin şüpheli bir nesne imha ettiği öğrenildi. Sri Lanka saldırı sonrası daha çok hedef haline gelmemek ve saldırıyla ilgili yanlış bilgilerin etrafa yayılmasını önlemek amacıyla sosyal ağ platformlarının kullanımına sınırlama getirdiğini de açıkladı.


Ağırlığının 40 katını taşıyabilen drone geliştirildiAğırlığının 40 katını taşıyabilen drone geliştirildi
TSK için üretilen Drone Savarlar yurtdışına da ithal edilecek!TSK için üretilen Drone Savarlar yurtdışına da ithal edilecek!

PAYLAŞ