Bir Mac takvimi uygulamasında Kripto yazılımına rastlandı! - Haberler - indir.com

Bir Mac takvimi uygulamasında Kripto yazılımına rastlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-13 19:10:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Son zamanlarda artan kripto madenciliği olayları her alanda patlak vermeye başladı. Cihazlarımıza, bilgisayar ve telefonlarımıza binlerce virüs salınıyor ve yasal olmayan bir madencilik işlemine ortak ediliyoruz.  Onlarca farklı yöntemle gündemde olan Kripto madenciliği bugün ortaya çıkan yeni bir gelişme ile şaşırtmaya devam ediyor.

Kripto madencileri olan uygulamaların sadece internetteki çeşitli karanlık mekanlarda bulunabileceğini düşünebilirsiniz. Ama görünüşe göre durum böyle değil: görünüşe bakılırsa bazı yazılımcılar Takvim 2 adlı Mac takvimi için çıkarılan popüler bir alternatif, kısa bir süre önce Monero madenci yazılımı ile yeni bir güncellemeyi birleştirdi.  Bu şekilde Premium özelliklerin kilidini açma imkanı yakalandı.  iTunes'dan direkt olarak indirilebilen bu uygulamayı binlerce kişi kullandı.  yani madencilik için kullanılan bir uygulama başka bir alanda da kullanılıp kilit kaldırmak için kullanılmış. Kişiler bu uygulamayı indirerek yeni bir madencilik vakasına mı kurban gidiyorlar yoksa olayın ardından başka bir gelişme mi çıkacak bilinmiyor.

Konu hakkında Apple'dan herhangi bir açıklama gelmedi. Teknolojik denetin anlamında oldukça iyi bir yerde olan Apple'ın bu yazılıma izin mi verdiği yoksa teknik denetimler ve süzme işlemleri sırasında gözden mi kaçırıldığı bilinmiyor. En kısa zamanda Apple tarafında bir açıklama yapılacağı düşünülüyor.

Görünüşe bakılırsa madenciler her geçen gün yeni bir yöntem keşfederek yoluna devam ediyor. Bu konuda endişeli olan kullanıcıların ne tarz önlemler alması gerektiği tam olarak bilinmiyor.

bilinmiyor.





PAYLAŞ