Bir kripto para borsası yanlışlıkla kullanıcılara bitcoin dağıttı - Haberler - indir.com

Bir kripto para borsası yanlışlıkla kullanıcılara bitcoin dağıttı

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-24 09:00:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Kripto para borsasında gelişmeler durulmuyor. Ünlü kripto para borsalarından BlockFi Bitcoin dağıttı. 100'den fazla kullanıcıya ABD doları yerine Bitcoin gönderdi.

BlockFi yanlışlıkla kullanıcılarına Bitcoin dağıttı. Bir promosyon hazırlayan ve bunun parçası olarak da kullanıcılarına kod gönderecek olan kripto para borsası kullanıcılarına ABD doları yerine Bitcoin göndererek gündeme oturdu. BlockFi promosyon kapsamında yanlışlıkla 100'den fazla kullanıcıya milyonlarca Bitcoin gönderildi.

veBitcoin CEO'su ve eşi tutuklandıveBitcoin CEO'su ve eşi tutuklandı

Büyük kripto para borsalarından BlockFi’nin yaptığı yanlışlık bugünün en çok tartışılan konularından biri oldu. Kullanıcılarına Bitcoin gönderdikten sonra hemen bir açıklama yayımlayan şirket yaptığı açıklamada Bitcoinleri geri istedi.

BlockFi'nin dağıttığı Bitcoinler nerede?

Kripto para alım satım şirketlerinden biri olan BlockFi, daha fazla müşteri çekmek için bir promosyon başlattı. Bu kapsamda müşterilerine ABD doları ödemesi gereken şirket yanlışlıkla ödemeyi Bitcoin olarak gönderdi. Yaptığı hatayı düzeltmeye çalışan şirket ne kadar uğraşsa da başarılı olamayacak gibi görünüyor. Çünkü bir dizi kullanıcının Bitcoinleri çoktan geri çektiği bildirildi.

Şirket tarafından bir kullanıcıya yanlışlıkla 700 dolar yerine 200 milyon TL değerinde 700 Bitcoin gönderdi. Konuyla ilgili Bloomberg'e yazılı bir açıklama yapan şirket bu hatadan 100’den fazla kullanıcının etkilendiğini belirtti.

BlockFi'nin kurucu ortağı ve CEO'su Zac Prince verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı; "BlockFi, muhasebe politikalarının bir parçası olarak zarar rezervlerini taşır ve bu, mevcut zarar rezervlerinin bir kısmını oluşturuyor. Bu nedenle öz sermaye veya devam eden platform operasyonları üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacak."

Bitcoin Nasıl Alınır? Binance ile Coin Nasıl Alınır? Binance Nasıl Para Yatırılır?

Ayrıca Twitter üzerinden de bir tweet paylaşan şirket, "Mart ayı ticaret promosyonuna katılan bazı müşteriler, işlem geçmişlerinde hatalı bir bonus ödemesinin görüntülendiğini görebilir. Ekibimiz bir düzeltme üzerinde çalışıyor ve uygun miktarlar kısa süre içinde yansıtılacak" dedi.

Çin Bankacılık Derneği de dahil olmak üzere devlet destekli kurumların yaptığı düzenlemelerden sonra Bitcoin, dijital para birimlerinin "gerçek" olmadığını "piyasada para birimi olarak kullanılmaması gerektiğini" gösterdi.

Bitcoin devri kapanıyor mu?

Geçtiğimiz haftadan bu yana  yüzde 25 düşüş yaşayan Bitcoin’deki düşüş devam ederken Dogecoin yüzde 30 ve Cardano’da yüzde 25'ten fazla değer kaybetti. Tüm bu düşüşe rağmen ünlü ekonomist Paul Krugman, “Bitcoin'in asla ölmeyeceğini tahmin ediyor ve bu dijital paranın sonsuza kadar hayatta kalabilen bir kült" olacağına inandığını dile getirdi.

Bunun yanı sıra Tesla CEO'su Elon Musk da geçtiğimiz günlerde şirketin artık kripto para biriminde ödeme kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Bu hamle kripto para borsasındaki ciddi çöküşü de gözler önüne seren en somut adımlardan biri oldu.

Ek olarak geçtiğimiz gün yayımlanan bir rapora göre ABD Federal Rezervi de kendi dijital para birimini hakkında araştırma başlattı. Fed Başkanı Jerome Powell tarafından onay verilen bu araştırmayla hem halk yatırımcılarının, hem de seçilmiş yetkililerin fikrine kulak verilecek.


ETH, Bitcoin’in piyasa değerinin yarısına ulaştıETH, Bitcoin’in piyasa değerinin yarısına ulaştı
Bitcoin'den sert düşüş 40 bin doların altına indiBitcoin'den sert düşüş 40 bin doların altına indi

PAYLAŞ