Bir kez daha TikTok güvenlik zafiyeti ile gündemde - Haberler - indir.com

Bir kez daha TikTok güvenlik zafiyeti ile gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 13:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

ABD, Hindistan gibi ülkeler ile başı dertte olan Çinli platform TikTok, bu kez de güvenlik zafiyetleri ile gündemde yerini aldı. Yapılan denemeler sonucunca kullanıcı güvenliği konusunda önemli bir zafiyet keşfeden kullanıcı, durumu TikTok yetkililerine bildirdi.

TikTok güvenlik zafiyeti ile gündemde

Bir süredir şirketlerin satın almak için birbirleri ile yarıştığı TikTok’un güvenlik zafiyeti nedeni ile kullanıcılarını yeteri kadar koruyamadığı ortaya çıktı. Mevcut güvenlik zafiyeti ile ilgili şirket sözcüsü tarafından açıklama yapıldı.

Instagram, Reels’i TikTok’a alışmış kişiler için daha kullanışlı hale getirmeye çalışıyorInstagram, Reels’i TikTok’a alışmış kişiler için daha kullanışlı hale getirmeye çalışıyor

Şirket, çok faktörlü doğrulama (MFA) sisteminin duyurusunu yapmıştı. Bu özellik sayesinde kullanıcıların parolaları kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilse bile giriş yapmaları zor hale geliyordu. Ancak bir kullanıcı bu özelliğin web sürümünde aktif olmadığını keşfetti.

Web sitesi üzerinden TikTok’a erişmek istediğinizde çok faktörlü doğrulama özelliğine gerek kalmadan giriş yapabiliyorsunuz. Bu da sizin hesaplarınızın yeteri kadar güvenli olmadığını gösteriyor. Bu durum ile ilgili açıklama yapan TikTok sözcüsü şu ifadeleri kullandı:

Bu özelliği en kısa sürede web sürümü için de aktif hale getirmeyi planlıyoruz. Kullanıcılarımızın güvenliği bizim için büyük önem taşıyor.

TikTok web sürümü kısıtlı özelliklere sahip olduğu için kötü niyetli kişiler hesabınıza erişim sağladığı kullanıcıların parolalarını değiştiremeyecektir. Ancak bu hesabı farklı şekillerde kullanmak ya da dolandırıcılık yapmak isteyenler için herhangi bir engel teşkil etmiyor.

Web sitesi üzerinden TikTok hesabına erişildiği zaman uygulamada oturum açma bilgisi de yer almıyor, bu da kullanıcıların hacklendiklerini fark etmeyecekleri anlamına geliyor. Şirketin bu sorunları ne zaman çözeceği henüz bilinmiyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ