Bir katlanabilir telefon daha: Royole Flexpai - Haberler - indir.com

Bir katlanabilir telefon daha: Royole Flexpai

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 10:24:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Katlanabilir akıllı telefon piyasasında hızla gelişmeler sürdürülüyor. Bu piyasada tanıdık isimler sürekli bizlere patentler sunuyor ve bu modeller hakkında çalışmalar yürütüyor. Fakat piyasada tanımadığımız bir isim olan Royole markası da katlanabilir akıllı telefon piyasasına atılıyor.

Bir katlanabilir telefon daha: Royole Flexpai

Flexpai adlı bu telefon seri üretimle sunulan ilk katlanabilir akıllı telefon unvanını taşıyacak. Royole Flexpai modeline bir akıllı telefon denilebilir mi? Daha doğrusu bu cihazı her gün kullanmak ister miyiz? 7,8 inçlik boyuta sahip olan bu telefon daha çok bir tablet gibi duruyor fakat bu tableti kırmadan ikiye katlayabiliyorsunuz. Bu sayede cihaz birleştirilmiş iki adet telefon gibi duruyor. Royole cihazı katlayınca hangi boyuta eriştiğini belirtmedi fakat ekranın 4 inç olacağını tahmin etmek o kadar da zor değil. Bu telefonun kalınlığı da 7,8 mm olarak belirtildi. Bu oranın katlanmadan önceki halini düşünürsek yaklaşık olarak 1,56 cm'lik bir kalınlığa denk geliyor. Ayrıca cihazın 320 gramlık bir ağırlığı olduğunu da belirtelim. Bu yüzden iki telefon taşıyor gibi hissedebilirsiniz. 

Bilgisayarlar yerini katlanabilir telefonlara bırakacakBilgisayarlar yerini katlanabilir telefonlara bırakacak

Cihaz Snapdragon 8 serisi bir işlemci kullanacak. Fakat hangi model olduğunu açıklamadı. RAM konusunda 6 veya 8 GB'lık seçenekler sunulacak. 4:3 ekran 1440x1920 çözünürlüğe sahip olacak. Cihazın iki adet kamerası ekranın yan tarafında bulunuyor. Bu kameralardan ilki 20 MP, ikincisi 16 MP çözünürlüğe sahip olacak. Ekranı katladığınızda herhangi bir taraftan fotoğraf çekebileceksiniz. Bu telefonun her iki tarafında da görüşme yapılabiliyor. Telefon 3.800 mAh oranında bir bataryaya sahip. Royole Flexpai isimli katlanabilir akıllı telefon, Android Pie 9.0 üzerine hazırladıkları kendi işletim sistemi ile birlikte gelecek.

Flexpai'nin oldukça iyi bir telefon olacağı apaçık ortada. Fakat bu telefonu yakın zamanda alıp alamayacağımız biraz bilinmez bir konu. Çünkü telefon ilk olarak Çin'deki GSM operatörleri ile çalışacak şekilde hazırlanmış. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı bulunan model yaklaşık olarak 1300 dolar ve diğer bir seçenek olan 8 GB RAM ve 512 GB depolama alanı bulunan model, 1870 dolar gibi bir fiyat etiketine sahip olacak.


Lenovo'dan Katlanabilir Telefon Açıklaması GeldiLenovo'dan Katlanabilir Telefon Açıklaması Geldi
Samsung'un Katlanabilir Telefonlarını 2019'da GöreceğizSamsung'un Katlanabilir Telefonlarını 2019'da Göreceğiz
Apple'ın Katlanabilir iPhone'u Ortaya ÇıktıApple'ın Katlanabilir iPhone'u Ortaya Çıktı

PAYLAŞ