Bir iPhone XS Max Modeli Toplamda Kaç Dolara Üretiliyor? - Haberler - indir.com

Bir iPhone XS Max Modeli Toplamda Kaç Dolara Üretiliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-28 10:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın ve genel telefon üretimlerinin oldukça yüksek maliyetlere sahip olduğu düşünülüyor. Özellikle geçtiğimiz haftalarda tanıtılan son amiral gemisi modeli olan iPhone XS Max bu zamana kadar çıkmış olan en pahalı iPhone modeli olmayı başarmıştı. Apple iPhone XS Max modelleri haricinde iPhone XS ve iPhone XR adlı modellerini de duyurdu. Telefonlar her sene olduğu gibi yine yüksek fiyat etiketleri ile satışa sunuldu. Ancak birde ülkemize giriş yapacak olan modeller hem güncel kur farkı hemde çeşitli vergiler ile beraber alınamayacak düzeyde fiyat rakamlarına ulaştı. Peki iPhone XS Max üretimi Apple için kaç dolara mal oluyor dersiniz? Bu sorunun cevabını sizlere için hazırladığımız listede bulabilirsiniz. Gelin şimdi iPhone XS Max’in üretim maliyeti kaç dolar tutuyor görelim.

iPhone XS Max Üretim Maliyeti

Ekran

iPhone XS ve XS Max'de Yer Alan Yeni Kaydırma HareketleriiPhone XS ve XS Max'de Yer Alan Yeni Kaydırma Hareketleri

Üst düzey amiral gemisi akıllı telefonların belkide en pahalı parçası ekran oluyor. Özellikle iPhone XS Max ile beraber OLED panele geçiş yapan iPhone bu modelde 6.5 inçlik 1242 x 2688 çözünürlüğünde bir Super Retina ekran kullandı. Açıklanan rakamlara göre her bir ekran için Apple kasasından tam 80.50 dolar çıkış oluyor. Yani iPhone XS Max’in ekran maliyeti 80.50 dolar etiketine eş değer denilebilir. Apple’ın ekran maliyetinin oldukça üst seviye rakamlara eriştiğini görüyoruz.

Depolama Birimi

iPhone XS Max’in depolama birim maliyetini 256 GB’lık versiyondan baz alalım. Bu noktada cihazın en pahalı üçüncü bileşeni depolama alanı oluyor. Neredeyse bir bilgisayarda yer alan SSD performansı sergileyen 256 GB’lık depolama birimi için Apple birim başına 64 dolarlık bir rakam ödüyor. Ancak telefonun 64, 256 ve 512 GB’lık farklı depolama seçenekleri olduğunu ve her birim için farklı maliyetler ödediğini hatırlatmış olalım.

İşlemci Birimi

Yeni nesil iPhone modellerinde ve XS Max modelinde kullanılan Apple A12 Bionic işlemci çipseti iki ana çekirdeğe ve dört yardımcı çekirdek ile toplamda 6 çekirdek ile geliyor. Ayrıca modelde M12 hareket işlemcisi de bulunuyor. 7 nm üretim sürecine sahip olan Apple A12, iPhone XS Max’in ekrandan sonra en pahalı ikinci bileşeni oluyor. Bu noktada Apple her bir işlemci için 72 dolar ödeme gerçekleştiriyor.

Kamera

iPhone XS Max’in iddialı birimlerinden olan kamera tarafında ön yüzeyde F2.2 diyafram değerinde 7 megapiksellik kamera yer alıyor. Arka yüzeyde ise F1.8 ve F2.4 diyafram değerli 12+12 megapiksellik çift lensi görüyoruz. OIS desteğine sahip arka kamera ile 4K 60FPS video kayıtları gerçekleştirilebiliyor. Apple’ın kamera maliyetinde ödediği kamera başı ücret ise 44 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Kasa ve Gövde

Yeni nesil iPhone serisi metal bir gövde üzerinde çizilmeye dayanıklı cam yüzeye sahip olarak geliyor. Yüksek bir işçiliğe sahip bu tasarım için Apple, cihaz başı 55 dolar ödeme gerçekleştiriyor.

Diğer

Tüm bu bileşenler haricinde çeşitli kutu ve aksesuarlar ile beraber Apple 127.5 dolar daha ödeme gerçekleştiriyor. Sonuca geldiğimizde ise iPhone XS Max için Apple tam 443 dolar ödeme sağlamış oluyor.


iPhone Xs Max, Galaxy Note 9 ile Hız Testinde KarşılaştıiPhone Xs Max, Galaxy Note 9 ile Hız Testinde Karşılaştı
iPhone XS'in batarya ömrü daha kısaiPhone XS'in batarya ömrü daha kısa
YouTube'a iPhone Xs Serisi İçin HDR Desteği GeldiYouTube'a iPhone Xs Serisi İçin HDR Desteği Geldi

PAYLAŞ