Bir iOS Özelliği Android'e Ekleniyor - Haberler - indir.com

Bir iOS Özelliği Android'e Ekleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-23 10:02:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Android ekosisteminde zorunlu uygulama sayısı artmaya devam ediyor. Şimdi ise Mayıs ayı ile beraber Google, Android için yeni uygulama geliştirenlere kare simge kullanmayı zorunlu bir hale getirecek. Google tarafından bugün, Google Play Store uygulama mağazasında bulunan eski uygulamalarda kare simgeler kullanılabilmesi için ek bir yardımcı araç çıkartıldı. Bu araç sayesinde uygulama geliştiricileri simge tasarımlarını daha rahat bir şekilde yapabilecekler. Yeni geliştirme ile beraber ise getirilen kare simge kuralına uymuş olacaklar. Farklı arayüz sistemlerinde ve cihazlarda daha temiz ve tutarlı bir görünüm elde edilebilmesi için Google yayınlamış olduğu bu uygulamasıyla kare harici simge kullanan geliştiricilere yasak getirmiş oldu.

Android’e Yeni Bir iOS Özelliği Daha Geliyor

WhatsApp Business iOS kullanımına açıldı!WhatsApp Business iOS kullanımına açıldı!

Bu yeni düzen ile beraber simgelerde kullanılan saydam arka planlar yasaklanmış oluyor. Uygulamalar artık saydam gibi benzeri ikonlar ile piyasaya sürülemeyecek. Bu yasak Chromebook ve Play Store’da yer alan tüm uygulamalar için aktif olacak. Google Play Console olarak uygulamaya eklenen özellik ile geliştiriciler kolay bir şekilde kare tasarımlarını yapabilecekler. Bu değişiklik için 24 Haziran’a kadar zaman veren Google, kurallara uymayan geliştiricilerin uygulamasını Google Play Store’dan kaldıracak.

Google bu kurallara göre kendi uygulamalarında da güncellemeye gitti. Güncelleme ile kare ikon sistemine geçiş yapılmış oldu. Buna göre Google Kişiler uygulaması güncellenen ilk uygulama olarak göze çarpıyor. Diğer tüm uygulamaların ise yeni bu düzene geçiş yapmaları için 24 Haziran’a kadar süreleri bulunuyor. Yeni uygulama geliştirecekler için ise 1 Mayıs 2019’dan itibaren geçerli olmuş olacak. Google’ın sağlamış olduğu bu yeni kuralın Android TV, Android Auto ve Wear OS gibi sistemlerde geçerli olmayacağını belirtelim.

iOS benzeri kare tasarıma geçiş yapan Google, bakalım yeni uygulama simgeleri ile beğenilecek mi göreceğiz.


iOS 13 ile Gelebilecek ÖzellikleriOS 13 ile Gelebilecek Özellikler
GTA VI İçin Heyecanlandıran AçıklamaGTA VI İçin Heyecanlandıran Açıklama
Android Pie Güncellemesi Alacak LG ModellerAndroid Pie Güncellemesi Alacak LG Modeller

PAYLAŞ