Bir haftalık pil ömrü sunan Sharp S7 tanıtıldı - Haberler - indir.com

Bir haftalık pil ömrü sunan Sharp S7 tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-09 10:19:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Akıllı telefon pazarında rekabetin yeni öncüsü olarak karşımıza cihazların sahip olduğu pil ömrü çıkıyor. Bu konuda oldukça iddialı bir adım atan Sharp, sarjı 1 hafta boyunca dayanan Sharp S7’yi tanıttı!

Akıllı telefon pazarında daha önce ürettiği oyuncu telefonlarıyla ses getirmeyi başaran Japon merkezli teknolojisi firması Sharp, görünüşe göre rekabetin dozunu iyice arttırıyor. Üstün batarya gücüyle Sharp S7’yi üreten şirketin ilerleyen dönemlerde ürettiği ürünlerde adından daha sık söz ettirmesi bekleniyor.

iPhone X Benzerli Sharp Akıllı Telefon GözüktüiPhone X Benzerli Sharp Akıllı Telefon Gözüktü

Öncelikle Sharp S7’nin orta segment bir cihaz kategorisinde yer alacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra cihazın yine aynı şirket tarafından üretilen bir alt versiyonu olacak olan Aquos Sense 3 Lite’ın da, Sharp S7’den kısa bir süre sonra pazara giriş yapması bekleniyor.

Orta düzey bir RAM ve depolama desteğine sahip olması beklenen cihazın pazara uygun bir fiyat etiketiyle giriş yapması da beklentiler arasında. Android One’ın standart haline gelen parmak izi tarayıcısını bulundurmayan Sharp S7 Android 10 sürümüne sahip.

Sharp S7 özellikleri

5.5 inç ekran boyutuna sahip olan Sharp S7, 2160 X 1080 piksel ekran çözünürlüğüne ve IGZO ekran teknolojisine sahip. LCD ve OLED ekran teknolojisine benzeyen IGZO’nun sağladığı en büyük fayda ise yüksek enerji tasarrufu sağlayabilmesi. Pil ömründen yaklaşık yüzde 50 gibi ciddi bir oranda tasarruf edilmesini sağlaya bu ekran teknolojisi, cihazın dayanıklı bataryası içinde büyük bir destek oluşturuyor.

Android 10'lu Sharp Aquos zero2 tanıtıldı

Gücünü Qualcomm Snapdragon 620 işlemci yongasından olan Shar S7, 3 GB Ram ve 32 GB dahili depolama kapasitesine sahip. Arttırılabilir hafıza desteğine sahip olan cihazın depolama özellikleri açısından biraz düşük kaldığını söylemek yanlış olmaz. Ancak Cortex A3 CPU altaypısına sahip olan 8 çekirdekli Snapdragon 630 işlemcinin cihaza yüzde 10’luk bir oranda performans artışı sağladığını düşünürsek, Sharp S7’nin orta sınıf akıllı telefonlar arasında gayet dengeli bir performans özelliğine de sahip olduğunu söyleyebiliriz.

 

Sharp'ın Yeni Akıllı Telefonu Sızdırıldı

Kamera özelliği açısından sınıfının bir tık altında kalan Shar S7 arka kasasında tekli kamera sistemi bulunduruyor. f/.20 diyafram aralığına ve 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip olan arka kamerasının hemen altında gece çekimlerini kolaylaştırmak adına bir flash bulunuyor. Ön ekranında da ise f/2.2 diyafram aralığına sahip 8 Megapiksel çözünürlüklü bir selfie kamerası bulunduran cihaz, elektronik görüntü sabitleme özelliğine sahip. Bu özellik sayesinde kullanıcılarının daha net ve daha kaliteli görüntüler elde etmesini sağlayacak Sharp S7, kamera sistemlerinde yapay zeka desteğine de sahip.

Bir hafta boyunca şarjının dayandığı iddiasıyla pazara çıkacak olan Sharp S7 4.000 mAh’lık batarya kapasitesine sahip. Hızlı şarj desteğine sahip olup olmayacağı henüz bilinmeyen cihazın, pil ömrü konusunda ki iddiasını gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği ise büyük bir merak konusu. Pazara ne zaman giriş yapacağı konusunda henüz herhangi bir açıklama yapılmayan Sharp S7’nin hangi ülkelerde kullanıcı karşısına çıkacağı da bilinmiyor. Sharp S7 hakkında gelişmeleri ilerleyen günlerde sizlerle paylaşıyor olacağız.


Çerçevesiz Sharp Aquos S3 TanıtıldıÇerçevesiz Sharp Aquos S3 Tanıtıldı
Yeni Sharp AQUOS R2 TanıtıldıYeni Sharp AQUOS R2 Tanıtıldı

PAYLAŞ