Bir hacker şifrenizle neler yapabilir? - Haberler - indir.com

Bir hacker şifrenizle neler yapabilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-25 18:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

İşimizi birçok anlamda kolaylaştıran ve hayatımızın her aşamasına dahil olan internet, her geçen gün biraz daha tehlikeli olamaya başladı. İnternet üzerinde oluşan hackerler bize maddi ve manevi anlamda tehlikeler sunuyor. Üstelik bunu yaparken hiç zorlanmıyorlar. Hatta oturdukları yerden belki de kahvelerini yudumlarken size ait tüm bilgileri anında öğrenebiliyorlar. Bu tehlikeden kurtulmak için birçok önlem almış olsanız bile siber saldırıya ne zaman maruz kalacağınız belli olmaz ya da kimse size saldırıya maruz kalamayacağınızın garantisini veremez. Bu nedenden ötürü bizde indir.com okurlarını en ince ayrıntısına kadar bilgilendirmek istedik.

Size ait bilgileri öğrenebilirler

Bilmeniz gereken işlemlerin başında neler var hackerlar sizin bu bilgilerinize nasıl ulaşır gelin beraber bakalım. Bunun için çok fazla yollar olduğunu baştan size söyleyeyim. Ben size en çok rastlanabilecek ve tehlikeli olanlarını söyleyeceğim. En zararlıları arısında şifrelerin ele geçirilmesi durumu. Üstelik bu işlem onlar için çok kolay. İşin özünde çok sayıda kullanıcı isminin ve şifresinin yer aldığı bir veri tabanına devamlı olarak bu bilgilerin eklenmesi söz konusu. Eklenen bu bilgileri ise hackerlar kolay bir şekilde ulaşıp pek çok bilgiye anında ulaşabiliyorlar. 

 

Oranlar çok yüksek

Bu yöntem sayesinde hackerların yapmış olduğu saldırı sizin düşünebileceğiniz ihtimalin çok çok üzerinde. Shape Security Siber Güvenlik Firması'nın yayınladığı rapora göre internet sitelerine yapılan giriş denemelerin %90'lık kısmı gerçek kullanıcılara ait olmayan siber saldırılar. Bu yüzdelik oran ise durumun ne denli ciddi olduğunu bize belgeliyor. Bu şirketin yayınladığı bilgiye göre gene havayolu firmalarının sitelerine yapılan girişlerin %60'lık kısmı gene bu kişilere ait denemeler. Bankalara yapılan denemelerin oranı ise %58 iken otellere de %44 oranında saldırı amaçlı denemeler yapılıyor. 

Şifrenizi öğrenen hackerlar özel bilgilerinizi öğrenmek isteyecek

Kullanıcı adınızı ve şifrenizi öğrenen hackerlar, ilk yapmak isteyecekleri şey banka kart veya kredi kartı bilgilerinize ulaşmak. Bilgilerinizi öğrendikten sonra ise diledikleri sitelerde harcama yapabilecekleri gibi bir de sizleri suç örgütlerine yardım dahilinde kullanabiliyorlar. Bu da sizin başınızı ağrıtacak bir cinsten olay.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ