Bir Fotoğrafçı, Adobe'a Dava Açtı! - Haberler - indir.com

Bir Fotoğrafçı, Adobe'a Dava Açtı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-15 12:37:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Fotoğrafçılar ve kameramanlar ticari amaçlar ile Adobe ürünlerini kullanabiliyor. Dave Dooper'da ticari amaçlı fotoğraf çekiyor ve bunları düzenliyor. Sadece fotoğraf değil birçok dosya üzerinden de çalışıyor. Dave Cooper'ın Adobe Premiere Pro yüzünden sahip olduğu 250.000$'lık çalışmaları tamamen kayboldu.

Bir Fotoğrafçı, Adobe'a Dava Açtı!

California, ABD'de açılan yeni bir davada Dave Cooper, Adobe'ın Premiere Pro yazılımının bilgisayardaki çalışmalarını sildiğini iddia ediyor. Bu durumu yetkisi olmadığı halde bazı dosyaların silindiğini de iddia ediyor. Adobe Premiere Pro, önbelleği temizleme özelliğine sahip bir program. Kullanıcının çalışması bittikten hemen sonra önbelleğe alınan küçük resimler ve önizleme videoları gibi geçici dosyalar cihazdan geri dönüşü olmayacak şekilde siliniyor. Teoride oldukça mantıklı gelen bu özellik Dave Cooper için tam bir faciaya dönüştü. 

Adobe Flash'ın Tarihe Karışacağı Zaman Belli OlduAdobe Flash'ın Tarihe Karışacağı Zaman Belli Oldu

2017'de kullanıcılar; önbellek temizlemek için bu yazılımın geçici dosyalar klasörünün dışına çıktığının ve diğer dosyaları dahi cihazdan silmeye başladığını Adobe şirketine raporlamıştı. Durumu fark eden şirket, Premiere Pro'nun önbellek temizlemek için yapılan yazılımını Mayıs 2017 tarihinde yapılan bir güncelleme ile birlikte yayınlayarak düzelttiğini belirtti.

Fakat ticari amaçla fotoğrafçılık yapan David Cooper, Adobe Premiere Pro'nun "geçici dosyalar" adındaki klasörünü başka bir diske taşımış. Bu yüzden Adobe'un önbellek temizleme yazılımı, harici diskin içerisinde bulunan dosyaları silmiş. Bu dosyaların içerisinde 90 günden daha eski tüm dosyalar (JPG, JPEG, PDF, PSD, MP4, AVI, MP3) ve bütün formatlar geri dönüşü olmayacak şekilde silinmiş. Silinen dosyalara bakıldığında 2010 yılından 2017 yılına kadar dünyanın dört bir yanından çekilmiş kareler bulunuyor. Ayrıca 100.000 adetten fazla ve 500 saati aşkın video klipleri ve resimler bulunuyor.

Cooper'ın avukatı, "Bay Cooper; deneyimli ve aranan ticari bir fotoğrafçı, video yazarı ve video editörüdür.” diyor ve sözlerine; “Davacı (D. Cooper), büyük çapta editörlük, reklam ve hükümet kuruluşları için on ikiden fazla ülkeye seyahat etti. Bay Cooper; Canon C100, Canon 5D Mark II ve Mark III kameraları ve lensleri de dahil olmak üzere, profesyonel kalitede video ekipmanlarını kullanarak görüntüler çekti. Davacı (Bay Cooper), görüntülerin yakalanması ve oluşturulmasının yaklaşık olarak 250.000$'lık değere sahip olduğunu / mâl olduğunu tahmin ediyor." şeklinde bir açıklama yapmış.


İlgili uygulamalar
Adobe Photoshop '360 Derece Fotoğraf Desteği' Nasıl KullanılırAdobe Photoshop '360 Derece Fotoğraf Desteği' Nasıl Kullanılır
Adobe Scan'a yeni özellik geldi!Adobe Scan'a yeni özellik geldi!
Adobe Photoshop'a yepyeni bir yapay zeka desteği geldi!Adobe Photoshop'a yepyeni bir yapay zeka desteği geldi!

PAYLAŞ