Bir Dota daha olmaması için Blizzard tedbir almaya karar verdi - Haberler - indir.com

Bir Dota daha olmaması için Blizzard tedbir almaya karar verdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-03 18:46:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Oyun geliştirici şirket olan Blizzard, bundan böyle oyunları içerisinde oyuncular tarafından geliştirilen özel modların yayın hakları yine şirkette kalacak. Bu sayede Dota 2 gibi önemli projeler şirkete yaramış olacak. Oyun dünyasındaki önemli isimlerden olan Dota 2, Blizzard adı altında Warcraft 3 oyunundan doğmuş olup daha sonra Valve çatısına dahil olmuştu. Ancak Blizzard artık bu duruma izin vermeyecek. Oyun dünyasında 10-15 yıl önce bulunan kullanıcıların Dota 2 macerasını hatırlayacaklardır. Warcraft 3 harita editörü kullanılarak Icefrog tarafından hazırlanan Defense of Ancients modu, Icefrog’un Valve tarafından işe alınmasıyla devam etti. Daha sonra ise bu yapım Dota 2 olarak karşımıza çıktı.

Blizzard yapımları hakkında tedbir almaya başladı

DOTA 2 oyuncuları, yapay zekaya yenildiDOTA 2 oyuncuları, yapay zekaya yenildi

Diğer  yandan en çok oynanan oyun ünvanına sahip olan Dota 2, önemli bir e-spor mücadelelerine de ev sahipliği yapıyor. Diğer yandan Steam üzerinden en fazla indirilen oyunlardan birisi Dota 2 oluyor. Blizzard’ın beklenmedik bu gelişmesi sonrasında Heroes of Storm oyununu piyasaya sunmuş ancak istediği ilgiyi alamamıştı. Bundan böyle Blizzard bünyesindeki oyunlardan çıkan yan oyunlar yine şirkete ait olacak. Kabul Edilebilir Kullanım Sözleşmesi adı altında değişikliklere giden Blizzard şirketi, bundan böyle oyunlarında oyuncular tarafında oluşturulacak olan özel oyun ve modların yayın haklarına sahip olacak.

Blizzard bu kapsamda bir Dota 2 daha olayı yaşamak istemiyor ve yetenekli geliştiricilerin ellerinden çıkacak olan modların Blizzard bünyesinde kalmasını istiyor.  


DOTA 2, TI7'de kendi rekorunu kırdıDOTA 2, TI7'de kendi rekorunu kırdı
Bu Dota 2 modu 2019'a damga vurabilir!Bu Dota 2 modu 2019'a damga vurabilir!

PAYLAŞ