Biontech elde etmiş olduğu geliri açıkladı - Haberler - indir.com

Biontech elde etmiş olduğu geliri açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-10 09:48:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünya genelinde koronavirüs kapsamında geliştirilen aşı ortaklarından olan BioNTech, bu yılın ikinci çeyreğinde elde etmiş olduğu yüksek karı açıkladı. Öyle ki şirketin bir önceki yılın aynı dönemine göre geliri bu dönemin yanından geçmiyor. Almanya merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech, günümüzde Pfizer ile ortak olarak geliştirmiş olduğu koronavirüs aşısı ile tüm dünyada adından söz ettirmeyi başardı. Kurucuları arasında Uğur Şahin ve Özlem Türeci gibi isimlerinde yer aldığı şirket, aşı noktasında mRNA yönetimini kulanmış ve büyük bir başarı elde etmişti. Şirket, bunun yanı sıra gelecekte kansere karşı mücadele edecek aşılarda geliştirmeyi hedefliyor.

Diğer yandan BioNTech’in günümüzdeki en büyük geçim kaynağı koronavirüs aşıları oldu. Başta AB ülkeleri ve ABD olmak üzere dünyada birçok ülkede kullanılan aşı, şirkete büyük gelirler kazandırdı. Son açıklanan rakamlar bu geliri gösterirken, paylaşılan veriler şirketin 2021’in ikinci çeyreğinde elde edilen karı gösteriyor.

Apple A15 Bionic hakkında ilk detaylarApple A15 Bionic hakkında ilk detaylar

Biontech, 7 milyar 356 milyon Euro gelir elde etti

Açıklanmış olan verilere bakacak olursak BioNTech, nisan-haziran aylarında ikinci çeyrekte 7 milyar 356 milyon Euro gelir elde etmeyi başardı. Bu gelirin 2 milyar 787 milyon Euro’su kar olarak kasaya giriyor. Bu sayede şirketin 2021’in ilk yarısında 6 aylık dilimde elde etmiş olduğu toplam kar miktarı 3 milyar 915 milyon Euro’ya yükseldi. İkinci çeyrekte hisse başına kazanılan kar ise 11.42 euro olarak açıklandı.

BioNTech, geçtiğimiz yılın ilk yarısında 141 milyon Euro zarar açıklanmıştı. Yine geçtiğimiz yılın ilk yarısında şirket, 69.4 milyon Euro gelir elde etmişti. Ancak tüm dünyada aşılamanın hızlanması ile beraber BioNTech de hızlanmış oldu. Şirket, bu yıl 2.2 milyar dozluk aşı tedarik sözleşmesi gerçekleştirdi. Bu sözleşmelerden ise toplamda 15.9 milyar dolar gelir elde etmeyi başardı.


iPhone 13 için tasarlanacak A15 Bionic çalışmaları başladıiPhone 13 için tasarlanacak A15 Bionic çalışmaları başladı
Apple A12 Bionic işlemciye sahip 4K TV'yi duyurduApple A12 Bionic işlemciye sahip 4K TV'yi duyurdu

PAYLAŞ