Binlerce WordPress Sitesi Engellendi! - Haberler - indir.com

Binlerce WordPress Sitesi Engellendi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Siber güvenlik şirketi Sucuri blogundan yapılan bir duyuruda, Google'ın yaklaşık 11 bin Wordpress alan adını yeni bir zararlı yazılımdan dolayı engellediği açıklandı. Zararlı yazılımdan toplamda 100 bin'in üzerinde sitenin etkilendiği belirtiliyor.

SoakSoak.ru tabanlı yeni bir zararlı yazılımın ortaya çıktığını duyuran Sucuri, bu yazılımın Wordpress eklentisi olan RevSlider'da bulunan bir açıktan faydalandığını ve herhangi bir sitenin Wordpress kurulumunda kullanılan bir dosyayı değiştirerek, JavaScript'e yüklendiğini açıkladı.

SoakSoak

RevSlider daha çok Wordpress temalarında kullanılıyor. Ancak site sahiplerinin çoğunun bu eklenti hakkında bilgisi olmadığı gibi kullandıklarından bile haberdar değiller. Ayrıca kullanıcılar zararlı yazılımlardan korumak için de bu eklentiyi güncellemiyorlar.

Öte yandan SoakSoak zararlı yazılımı bulaşan bu siteleri ziyaret edenler, bilgisayarına kötü amaçlı yazılımların yüklenmesi için başka bir web sayfasına yönlendiriliyorlar.

Eğer Wordpress tabanlı bir web sitesi sahibiyseniz ve SoakSoak adlı bu zararlı yazılımın sitenize bulaştığını düşünüyorsanız; 'Wordpress Support hattı'ndaki kaynaklardan faydalanarak bu sorundan kurtulmanın yolları hakkında bilgi alabilirsiniz.

SoakSoak bulaşmamış ise de sitenizi güvenlik açıklarına karşı koruyabileceğiniz ve eklentileri güncel tutmanızda büyük önem taşıyan 'Wordpress Support Hattı'nın size hatırlatmalar yapmasını sağlayabilirsiniz.





PAYLAŞ